Izbori na Kosmetu: Istaknut logo republika Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2013, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori na Kosmetu: Istaknut logo "republika Kosovo"

Na Kosovu i Metohiji jutros u 7.00 časova otvorena su sva biračka mesta u drugom krugu lokalnih izbora, podaci su kosovske centralne izborne komisije.

Foto: Ilustracija

 

Na svim biračkim mestima danas su postavljeni paravani na kojima je istaknut logo "republike Kosovo", čime je narušen dogovor o statusnoj neutralnosti izbora sa Beogradom. Na biračkim mestima u centralnom delu Kosova članovi biračkih odbora i posmatrači su odbili da komentarišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << isticanje loga.

 

Pravo glasa ima 1.371.524 građana, koji će glasati u 25 opština, uključujući i ponovljene izbore na tri biračka mjesta u opštini Zvečan na severu Kosova.

Najviše interesovanja je za izbore za predsednika severnog dela Kosovske Mitrovice, u kojoj će se birači izjašnjavati za dvojicu kandidata Krstimira Pantića kandidata Građanske inicijative "Srpska" i Olivera Ivanovića kandidata Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".

 

Na tri biračka mesta u opštini Zvečan građani će birati između kandidata Vučine Jankovića sa liste "Srpska" i Nebojše Vlajića ispred SDP-a. U pet opština južno od Ibra sa većinskim srpskim stanovništvom Srbi će gradonačelnike u drugom krugu birati među srpskim kandidatima, dok će u Novom Brdu snage odmeriti kandidat "Srpske" Sreten Ivanović sa kandidatom Demokratske partije Hašima Tačija i aktuelnim predsednikom ove komune Bajrušem Imerijem.

 

Izbore nadgleda i o bezbednosti se stara blizu 10.000 kosovskih policajaca, veliki broj Euleks specijalaca i KFOR. Samo u severnom dijelu Kosovske Mitrovice izbore će nadgledati oko 300 kosovskih policajaca I nekoliko jedinica Euleksa i KFOR-a.

Na svim biračkim mjestima prisutni su posmatrači EU.

 

Biračka mesta će biti otvorena do 19.00 časova, a prvi preliminarni rezultati iz izbornih štabova očekuju se večeras oko 22.00 sata. Zvanični rezultati drugo kruga izbora trebalo bi da budu saopšteni najkasnije u utorak, 3. decembra.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biračka mesta otvorena na vreme

Izvor: Akter, 01.Dec.2013

Sva biračka mesta u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji otvorena su jutros u 7h i do sada nije bilo prijavljenih nepravilnosti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.