Izbori na KiM će biti održani

Izvor: NaDlanu.com, 23.Apr.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori na KiM će biti održani

BEOGRAD, 23. aprila 2012. (Beta) - Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je u ponedeljak da su apsolutno nedopustive izjave zvaničnika Srbije da neće priznati rezultate lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji ukoliko oni budu održani.

BEOGRAD, 23. aprila 2012. (Beta) - Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je u ponedeljak da su apsolutno nedopustive izjave zvaničnika Srbije da neće priznati rezultate lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji ukoliko oni budu održani."Prošle nedelje odlazeća vlast je rekla kako neće održati izbore na Kosovu i Metohiji, a sada govori kako neće priznati rezultate tih izbora ukoliko opštine na Kosovu i Metohiji budu same organizovale te izbore. To je apsolutno nedopustivo", kazao je Petković na konferenciji za novinare.Kako je dodao, u pitanju su opštine koje postoje od 2008. godine, postoje organi samouprave koji organizuju Opštinske izborne komisije i sami ulaze u proces organizovanja izbora i nema nikakvih razloga da ti izbori ne budu održani na Kosovu i Metohiji."I Zvečan i Zubin potok se nalaze u sistemu lokalne samouprave i kao što će lokalni izbori biti održani u drugim gradovima u Srbiji isto tako treba da budu održani i tim gradovima, jer to je pre svega po Ustavu Srbije, i zato što su izbori na Kosovu i Metohiji raspisani", naveo je Petković.Prema njegovim rečima, vlast u Srbiji želi da neorganizovanjem, neodržavanjem i nepriznavanjem izbornih rezultata na Kosovu i Metohiji izadje u susret zahtevima Brisela, odnosno da za dobijanje kandidature u EU mora da odustane od održavanja izbora lokalnih na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.