Izbori 2012.-Beograd

Izvor: Studio B, 20.Mar.2012, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori 2012.-Beograd

Aktivnosti predstavnika političkih partija u predizbornoj kampanji.

SNS -predaja liste

Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri predali su Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu za Grad Beograd. Lista se zove "Pokrenimo Beograd - Tomislav Nikolić", a prvi na listi je njegov zamenik i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić.

Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Stefanović predsednik Gradskog odbora SNS Lista ''Pokrenimo Beograd - Tomislav Nikolić'' predata je u pet i pet, pod rednim brojem pet. Ukoliko koalicija pobedi na izborima, Beograđanima će obezbediti više radnih mesta, pravedniji i drugačiji Beograd. Novac građana će trošiti na njih ne da se bogate funkcioneri, delovi političkih privilegovanih grupa i tajkuni, već da novac u Beogradu bude uložen u napredak svih.

D S S predstavila kandidata za gradonačlenika

DSS predstavila je potpredsednika stranke Aleksandra Popovića kao kandidata za gradonačelnika Beograda.

Predsednik stranke Vojislav Koštunica rekao je da je Popović, koji se školovao u Moskvi i na Floridi, uspeo da spoji zapad i istok, kao što i ta stranka namerava da sarađuje i sa jednima i sa drugima kako bi Srbija ostala politički neutralna.

Slogan DSS za kampanju u Beogradu glasi "Različit - jer nisu svi isti". Popović je istakao da su prioriteti DSS-a smanjivanje birokratije u gradskoj upravi, uvođenje elektronske uprave, razvoj preduzetništva, razvoj škola...

Aleksandar Popović kandidat DSS-a za gradonačelnika Beograda kaže da će govoriti istinu i da neće morati da saginju glavu. "Za nas samo Srbija nema alternativu, znate zašto smo za Srbiju, zato što je volimo, nekada ne znamo to dobro da iskažemo, nekada se uplašimo da glasno kažemo. Ali znamo gde to osećamo ovde", pokazuje srce.

Ranđić razgovarao sa potencijalnim investitorima iz Rumunije

Menadžer Gradskog odbora LDP-a Beograd i prvi na listi kandidata za odbornike izborne liste „Čedomir Jovanović - Preokret" za Skupštinu grada Beograda, Dejan Ranđić razgovarao je sa potencijalnim investitorima iz Rumunije koji su zainteresovani za ulaganja u glavnom gradu.

Dejan Ranđić lista „Čedomir Jovanović - Preokret" kaže. "U današnjem razgovoru koji smo obavili sa potencijalnim investitorima imali smo prilike da čujemo šta je to što ih zanima kada je u pitanju privredni ambijent u Beogradu i koje su njihove mogućnosti u pogledu otvaranja novih radinih mesta, ali i koji su problemi sa kojima se suočavaju oni koji žele da investiraju u ovoj zemlji. Najvažnije je da kroz domaće i strane investicije dođemo do posla za ljude, a ne samo da one dolaze iz gradskog budžeta. Investicije u Beogradu u prethodne 4 godine uglavnom su dolazile iz gradskog budžeta. Mislim da je Beograd u tom smislu dostigao svoj limit i da dalji razvoj zavisi pre svega od sposbnosti grada da privuče investitore koji će prepoznati Beograd kao mesto u koje mogu da ulože svoj novac", rekao je Ranđić.

URS obišao naselje Bežanijska kosa

Nosilac liste Ujedinjenih regiona za Beograd Zoran Stanković obišao je blok zgrada u naselju Bežanijska kosa, na kojima su nedavno obnovljene fasade i rešeni višedecenijski problemi sa prokišnjavanjem.

On je rekao da su takvi primeri dobrog organizovanja skupština stanara i lokalne zajednice jedini način da se uvede red u oblast održavanja stambenih zgrada. Zato su Regioni pokrenuli obnavljanje institucija mesnih zajednica, a lista URS-a prihvatila je inicijativu građana Bežanije i Bežanijske kose za formiranje nove gradske opštine, kaže Stanković.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.