Izbori 16. marta!

Izvor: BKTV News, 29.Jan.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori 16. marta!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora.
“Upravo sam potpisao ukaz o raspuštanju Narodne skupštine i odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora”, rekao je Nikolić u obraćanju medijima nakon potpisivanja ukaza i odluke.
“Time sam ispunio svoje ustavne obaveze i iskoristio ustavna prava da na obrazloženi predlog vlade raspuštim skupštinu i raspišem izbore” kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << predsednik države.
U dve godine od poslednjih izbora Srbija je doživlea promene na bolje. Zasluge pripadaju svima koji vrše državne funkcije, pre svega Vladi Srbije, rekao je Nikolić navodeći da smo uspostavili dijalog sa privremenim institucijama iz Prištine, otvorili vrata mnogih insitucija, a politika Srbije prihvaćena je u mnogim državama u svetu.
“Stvorili smo i obonovili mnoga prijateljstva i sada nas čeka mnogo posla, bolne reforme koje će unaprediti život građana. Ispunjavanje uslova koje postavlja EU takođe dočekujemo u boljoj atmosferi nego pre dve godine”, rekao je Nikolić.
Konstatujući da Srbija nije posvađana rekao je da očekuje da će to pokazati i predstojeća kampanja, koja će, očekuje, biti fer i demokratska, punu entuzijazma, i u kojoj će građani glasati slobodno, onako kako žele, ali nakon koje će i dalje ostati prijatelji.
“Mesec i po dana iskroistićemo da vidimo šta ko nudi, kolika je čija popularnost, ne za svađu, već za novo okupljanje. Vlada je želela da proveri svoj legitimitet, kao i opozicija, sigurno ćemo dobiti vladu sa više energije, volje entuzijazma, rasteraćenu problemima koje je ova vlada rešila”, rekao je Nikolić i poželeo građanima da izaberu onoga ko će najbolje da ih vodi, brine o njima i njihovoj deci, da reprezentuje politiku vlade širom sveta.
On je dodao da će svi državni organi nastaviti da rade svoj posao u skladu sa ustavom i zakonima, bez favorizacije izborne kampanje bilo kog iučesnika, te da će stabilnot i bezbednost drzave biti obezbeđeni.
Podsetivši da su izbori uvek prilika da se stigne do boljeg, lepšeg, najprihvatljivijeg, Nikolić je građanima u Srbiji poželeo srećne izbore.
Izvor: Novosti
Tweet
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Nikolić raspisao izbore za 16. mart

Izvor: SandzakPress.net, 29.Jan.2014

Srbija - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora. “Upravo sam potpisao ukaz o raspuštanju Narodne skupštine i odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora”, rekao je Nikolić u obraćanju medijima...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.