Nikolić raspisao izbore za 16. mart

0
4

Srbija – Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora.

“Upravo sam potpisao ukaz o raspuštanju Narodne skupštine i odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora”, rekao je Nikolić u obraćanju medijima nakon potpisivanja ukaza i odluke dodajući da je time ispunio svoje ustavne obaveze i iskoristio ustavna prava da na obrazloženi prijedlog vlade raspušti skupštinu i raspiše izbore.

Konstatujući da je u dvije godine od poslednjih izbora Srbija doživela promene na bolje, Nikolić je istakao da zasluge za to pripadaju svima koji vrše državne funkcije, prije svega Vladi Srbije.

On je naveo da smo u međuvremenu uspostavili dijalog sa privremenim institucijama u Prištini, otvorili mnoga vrata politika države prihvaćena je u mnogim državama i organizacijama u svetu.

“Stigli smo do otpočinjanja pregovora sa Evropskom unijom, na cilj koji je do tada bio nezamisliv za mnoge. Stvorili smo i obonovili mnoga prijateljstva i sada nas čeka mnogo posla, bolne reforme koje će unaprediti život građana. Ispunjavanje uslova koje postavlja EU takođe dočekujemo u boljoj atmosferi nego pre dve godine”, rekao je Nikolić.

Srbija, dodao je, nije danas posvađana, u njoj mnogi koji se politikom bave o bitnim zadacima razmišljaju veoma slično, a što očekuje da će pokazati i predstojeća kampanja,

“Stekli su se uslovi za fer, demokratske i slobodne izbore posle kojih ćemo sigurno dobiti vladu sa više energije, volje entuzijazma, rasteraćenu od problema koje je ova vlada rešila, ali opterećenu problemima do kojih ova vlada još nije dosegla. Očekujem konačno jednu fer, demokratsku kampanju, punu entuzijazma, u koju će svako ući sa svojim programom, a ne sa programom drugog o kome misli nešto loše”, rekao je Nikolić i poručio:

“Mjesec i po dana iskroistićemo da vidimo šta ko nudi, kolika je čija popularnost, ne za svađu, već za novo okupljanje. Vlada je želela da provjeri svoj legitimitet, kao i opozicija, sigurno ćemo dobiti vladu sa više energije, volje entuzijazma, rasteraćenu problemima koje je ova vlada riješila”.

Predsjednik je građanima poručio da izaberu onoga ko će najbolje da ih vodi, brine o njima i njihovoj deci, da reprezentuje politiku vlade širom svijeta naglasivši da će svi državni organi nastaviti da rade svoj posao u skladu sa ustavom i zakonima, bez favorizacije izborne kampanje bilo kog učesnika, te da će stabilnot i bezbednost drzave biti obezbeđeni.

Podsjetivši da su izbori uvek prilika da se stigne do boljeg, ljepšeg, najprihvatljivijeg, Nikolić je građanima u Srbiji poželeo srećne izbore.

(tanjug)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.