Ivanović: Ponoviti izbore

Izvor: RTS, 04.Nov.2013, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Ponoviti izbore

Najbolje rešenje za nastalu situaciju bilo bi da se izbori na severu Kosova ponište i ponove u doglednom roku, smatra Oliver Ivanović. Incidente tokom glasanja Ivanović naziva "političkim vandalizmom" i traži da nadležni organi reaguju.

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice liste SDP Oliver Ivanović ocenio je da su incidenti koji su obeležili lokalne izbore na severu Kosova "politički vandalizam" i da bi najbolje rešenje bilo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbori u dogledno vreme ponove.

Gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS-a, Ivanović je rekao da očekuje da će izbori biti poništeni ne samo u Kosovskoj Mitrovici, već i u Leposaviću, Zubinom potoku i Gračanici, pošto su posmatrači napustili biračka mesta dva sata pre zatvaranja.

"Ja očekujem da će to biti ishod, mada sa žaljenjem mogu da konstatujem da smo mi izgubili te izbore," rekao je Ivanović.

Smatra da je zakonski rok od četiri nedelje za održavanje ponovljenih izbora na severu Kosova, suviše krataka i da je potrebno da prođe više vremena kako bi se situacija stabilizovala i izbori bili demokratski. 

Ivanović kaže i da bi, ukoliko bi izbori ipak bili priznati, albanski predstavnik bio izabran za gradonačelnika, ali ne bi mogao da preuzme funkciju.

Ocenio je da su incidenti posledica loše pripremljenih izbora i da je neophodno uključivanje sve tri strane (Beograda, Prištine i međunarodne zajednice) kako bi se problemi rešili.

Nadležne organe poziva da reaguju povodom jučerašnjih incidenta i ocenjuje da će ključnu ulogu u smirivanju situacije u Kosovskoj Mitrovici imati Vlada Srbije.

Lokalne izbore na Kosovu juče su osim neregularnosti na koje su ukazivali birači, obeležili i incidenti, kada su oko 17 sati na tri glasačka mesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici upali maskirani ljudi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: Ponoviti glasanje

Izvor: RTS, 04.Nov.2013

Najbolje rešenje za nastalu situaciju bilo bi da se izbori na severu Kosova ponište i ponove u doglednom roku, smatra Oliver Ivanović. Incidente tokom glasanja Ivanović naziva "političkim vandalizmom" i traži da nadležni organi reaguju...Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice liste SDP...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.