Ivanović: Neće biti lokalnih izbora

Izvor: B92, 19.Apr.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Neće biti lokalnih izbora

Istok -- Organizovanje lokalnih izbora na Kosovu nije moguće bez međunarodne podrške. Ako u nekim opštinama i bude izbora, neće biti priznati, kaže Oliver Ivanović.

"Ukoliko predstavnici Srba u Zvečanu i Zubinom Potoku odluče da održe izbore, oni neće biti priznati jer, da je postojala namera da se izbori priznaju, Republička izborna komisija bi izdala drugačije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upustvo", rekao je Ivanović.

Ivanović je danas, tokom posete metohijskim selima u opštini Istok ocenio da povoljniji položaj Srba na severu Kosova ne bi smeo da ih navede na odluke koje bi koristile samo njima.

On je naglasio da kosovski Srbi ne treba da zaoštravaju odnose sa Beogradom, ali pojedinci to ipak čine, zbog partijskih interesa, a cenu će platiti obično stanovništvo.

Prema njegovim rečima, lokalni zvaničnici moraju braniti interese naroda, i sa Srbijom i Beogradom imati najbolje moguće odnose, a sve drugo je "pogubno i pogrešno bez obzira da li Srbi žive na severu ili jugu Kosova i Metohije".

U dve opštine na severu Kosova - Zvečanu i Zubinom Potoku, ističe mandat lokalnim samoupravama, ali će i u njima to biti regulisano onako kako predviđa zakon o lokalnoj samoupravi, rekao je državni sekretar.

"Srbi južno od Ibra moraju da budu u fokusu pažnje, oni nemaju alternativu, imaju samo jednu državu i Vladu kojoj veruju, a to je Vlada Srbije, bez obzira ko je čini", rekao je Ivanović i pozvao političare na Kosovu da poštuju odluke Vlade u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.