Ivanov vodi u trci za predsednika

Izvor: B92, Beta, 23.Mar.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov vodi u trci za predsednika

Galasanje na izborima za predsednika Makedonije (FoNet)

Skoplje -- Đorđe Ivanov i Ljubomir Frčkovski ulaze u drugi krug predsedničkih izbora koji će se održati 5. aprila, saopštila je Državna izborna komisija.

Prema rezultatima Komisije kandidat VMRO DPMNE Ivanov osvojio je 35,06 odsto glasova birača dok je Frčkovski iz Socijaldemokratskog saveza osvojio 20,45 odsto.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Nezavisni kandidat Ljube Boškovski i kandidat Nove Demokratije Imer Selmani imaju približno isti broj glasova - Selmani 14,99 odsto, a Boškovski 14,87 odsto.

Agron Budžaku iz Demokratske Unije za integracije ima 7,51 odsto, Nano Ružin iz Liberalno demokratske partije 4,05 odsto i Miruše Hodža 3,09 odsto glasova birača.

Istovremeno sa predsedničkim održani su i lokalni izbori i najviše gradonačelnika u prvom krugu osvojila je vladajuća VMRO DPMNE i njeni koalicioni partner DUI.

Odziv glasača prema rezultatima DIK-a bio je 56,44 odsto. Za dve sedmice će se glasati i u 134 mesta gde nije moglo da se glasa zato što nisu bili dostavljeni glasački lističi zbog loših vremenskih uslova

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: Kandidat vladajuće stranke vodi na predsedničkim izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2009

SKOPLJE - Kandidat najveće vladajuće stranke VMRO-DPMNE Đorđi Ivanov vodi na predsedničkim izborima u Makedoniji, saopštila je večeras Državna izborna komisija prve, nezvanične rezultate glasanja...Na osnovu rezultata sa 472 od 2.976 glasačkih mesta, Ivanov je ispred Ljubomira Frčkovskog iz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Skoplje: Ivanov "potukao" Frčkoskog

Izvor: Mondo, 23.Mar.2009

Kandidat vladajuće stranke VMRO-DPMNE Đorđe Ivanov vodi sa gotovo dva puta više osvojenih glasova od kandidata opozicione SDSM Ljubomira Frčkoskog na predsedničkim izborima u Makedoniji.

Nastavak na Mondo...

Drugi krug makedonskih izbora

Izvor: BBC na srpskom, 23.Mar.2009

U drugi krug makedonskih predsedničkih izbora ušli Đorđi Ivanov iz vladajućeg VMRO-DPMNE Đorđi Ivanov i Ljubomir Frčkovski iz opozicionog SDSM-a

Nastavak na BBC na srpskom...

Ivanov i Frčkoski u drugom krugu

Izvor: RTS, 23.Mar.2009

Kandidati rivalskih makedonskih stranaka Đorđi Ivanov iz VMRO-DPMNE i socijaldemokrata Ljubomir Frčkoski odmeriće snage u drugom krugu predsedničkih izbora 5. aprila. Ivanov u prvom krugu osvojio 120.000 glasova više od glavnog protivkandidata. Izbori protekli bez incidenata...Prema zvaničnim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.