Inter, Roma kažnjeni zbog novca

Izvor: B92, 08.Maj.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inter, Roma kažnjeni zbog novca

Deset evropskih klubova kažnjeno je od strane UEFA zbog kršenja pravila Finansijskog fer-pleja (FFP).

Među kažnjenim klubovima su Inter, Roma, Monako, Sporting, Bešiktaš, Lokomotiva Moskva, Krasnodar, Rostov, Karabuk i CSKA Sofija.

Najveću kaznuo dobio je Inter, mora odmah da plati 6 miliona evra, a ukoliko ne sredi svoje finansije platiće UEFA dodatnih 14 miliona. Pored toga, Inter će moći da prijavi samo 21 igrača za nastup u Evropi, ako se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori za to u sledećoj sezoni, a 22 za narednu.

Roma je kažnjena sa 2+4 miliona evra i 22 igrača u Evropi sledeće sezone, dok Monako plaća 3 miliona odmah, a 10 ako ne sredi problem.

Svi kažnjeni klubovi moraju da usklade svoje poslovanje sa pravilima UEFA finansijskog fer-pleja u naredne dve sezone, ako žele da izbegnu dodatne kazne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inter i Roma kažnjeni, Zvezda se ne pominje!

Izvor: Mondo, 08.Maj.2015

UEFA je na svom sajtu objavila spisak klubova koji će trpeti sankcije zbog kršenja "ffp" pravila: Inter, Roma, Monako, Bešiktaš, Krasnodar, Lokomotiva Moskva, Sporting, Roštov, Kardemir, CSKA Sofija....Inter, Roma, Monako, Bešiktaš, Krasnodar, Lokomotiva Moskva, Sporting, Roštov, Kardemir, CSKA...

Nastavak na Mondo...

UEFA udara po džepu i velike! Inter plaća šest, a Roma dva miliona evra

Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2015

“Debelu“ kaznu moraće da plati i Monako sa čijeg računa će u kasu UEFA, zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, sliti tri miliona evra..Poslednjih nekoliko godina u maju klubovi strepe od odluka UEFA zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, a ovaj put na tapetu su se najviše našli...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.