IZBORNI REZULTAT NEGATIVAN ZA DRUŠTVO I DEMOKRATIJU Aleksis Cipras podneo ostavku na mesto šefa Sirize

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 12:59

"IZBORNI REZULTAT NEGATIVAN ZA DRUŠTVO I DEMOKRATIJU" Aleksis Cipras podneo ostavku na mesto šefa Sirize

Cipras će se obratiti javnosti kasnije u toku dana.

Aleksis Cipras danas je podneo ostavku na mesto lidera levičarske partije Siriza, objavio je Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor.

Agencija dodaje da će se Cipras obratiti javnosti kasnije u toku dana.

Na parlamentarnim izborima koji su za vikend održani u Grčkoj, ubedljivo je pobedila Nova demokratija premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kirijakosa Micotakisa, dok je Ciprasova Siriza osvojila nešto manje od 18 odsto glasova.

U obraćanju nakon poraza na izborima, Cipras je rekao da je "izborni rezultat negativan za tu stranku, ali i za društvo i za demokratiju".

On je tada odbacio spekulacije da bi mogao da se povuče sa čela najveće opozicione stranke, dodavši da će se staviti na raspolaganje sudu članova stranke, te da će u narednih nekoliko meseci biti sazvan kongres na kojem će biti odlučeno o njenoj sudbini.

- Za Sirizu je završen veliki i kreativni istorijski ciklus, na koji treba da budemo ponosni. Moramo, međutim, nastaviti neophodne rezove kako bi se uskoro otvorio novi, još perspektivniji ciklus - poručio je Cipras.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras podnosi ostavku na mesto lidera Sirize

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2023

ATINA - Lider grčke ljevičarske partije Siriza Aleksis Cipras najavio je danas da će podnijeti ostavku na tu funkciju i poručio da je, nakon poraza na parlamentarnim izborima, neophodna reforma stranke.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.