IZBORI U ZAJEČARU: Meštani napadnuti na putu do birališta

Izvor: Kurir, 23.Jun.2013, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI U ZAJEČARU: Meštani napadnuti na putu do birališta

Nepoznati napadači izašli su iz kola i napali meštane. U selo Velika Jasikova otišla je policijska patrola i predstavnici Gradske izborne komisije

ZAJEČAR - Nekoliko meštana sela Velika Jasikova, kod Zaječara, napadnuto je danas kada su krenuli na biralište, kako bi glasali na lokalnim izborima, rečeno je u policiji. Kako je navedeno, nepoznati napadači izašli su iz kola i napali meštane na putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ka biralištu. U selo Velika Jasikova otišla je policijska patrola i predstavnici Gradske izborne komisije.

U izbornim štabovima SNS, DS i SPS Tanjugu su potvrdili da se na tom biračkom mestu dogodila tuča, da je policija intervenisala i da je to biračko mesto za sada zatvoreno.

U tim izbornim štabovima nisu mogli da preciziraju ko je učestvovao u tuči i kada će izborno mesto biti otvoreno.

Dežurni lekar u Zdravstvenom centru u Zaječaru hirurg Vladimir Đoković izjavio je da je danas popodne u bolnicu sa lakim telesnim povredama primljen Darko Filipović, iz sela Velika Jasikova.

Đoković je rekao da je Filipović posle zbrinjavnja pušten na kućno lečenje.

On je dodao da je Filipović lekarima rekao da je povređen na biračkom mestu u selu Velika Jasikova.

"U bolnicu je stigao u svesnom stanju, imao je modrice na licu, leđima, vratu i levoj nadlaktici i sve te povrede se kvalifikuju kao lake telesne povrede. Nakon hiruške obrade upućen je neurologu, kako bi se i on izjasnio zbog povrede glave, a zatim upućen i na maksilofacijalnu hirurgiju. nakon toga opušten je na kućno lečenje", rekao je Đoković

On je dodao da je dobio informaciju da bi u bolnicu trebalo da se javi još jedno lice, ali se to nije dogovodilo.

Inače, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su da je do osam sati na biraloište izašlo 2,97 odsto birača. Izbori se održavaju pošto je vladajuća koalicija koju su predvodili Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i gradonačelnik Boško Ničić izgubila većinu.

Za 50 odborničkih u gradskoj skupštini, Gradska izborna komisija proglasila je devet izbornih lista. Prvi na listi su Ujedinjeni regioni Srbije, sledi lista Srpske napredne stranke (SNS), dok je treća lista Socijalističke partije Srbije.

Četvrta na glasačkom listiću je Liberalno demokratska partija, peta lista koalicije Demokratska stranka Srbije i Dveri, šesta je Demokratska stranka, a sedma grupa građana "Zaokret - Dragoslav Đokić". Osma je Srpska radikalna stranka, a deveta Grupa građana za Zaječar dr Vlastimir Badžević.

U birački spisak upisano je 55.296 birača.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.