Izvor: Blic, 06.Jun.2023, 19:09

IZBORI SU BLIZU, ALI KAKO, KADA I KOJI? Vlast kaže: "Može, ali pod našim uslovima!" Opozicija traži: "Prvo zahtevi protesta!" Da li je izlazak na birališta PROBLEM ILI REŠENJE kad je zemlja u krizi?

Koliko je Srbija bliža izborima i na kom nivou - pitanje je koje se postavlja nakon petog protesta "Srbija protiv nasilja". Nedelja pred nama mogla bi da donese neke odgovore, posle najave predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da će u sredu, a posebno u četvrtak nakon sednice Vlade, biti mnogo važnih vesti i odluka. Pritom ni Vučić ni Brnabić ne kriju da su spremni za izbore ako ih opozicija želi, dok u delu opozicije traže prvo promenu izbornih uslova. Pritom, ne treba smetnuti sa uma da međunarodna zajednica ne gleda baš blagonaklono na vanredne izbore, jer očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine i implementaciju Ohridskog sporazuma.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srpska opozicija ne veruje 'Vučićevim izborima'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jun.2023, 07:41

"Opozicija u Srbiji ne želi nove izbore pod starim uslovima", rečeno je iz nekoliko parlamentarnih stranaka koje nisu deo vlasti za Radio Slobodna Evropa (RSE). Kao odgovor na građanske proteste nakon dva masovna ubistva koja su u maju potresla društvo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.