Izvor: Blic, 23.Apr.2023, 10:00

IZBORI NA SEVERU KOSOVA Biračka mesta od jutros uglavnom prazna, jedina srpska kandidatkinja glasala u pratnji policije, uočena prva nepravilnost

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka. Biračka mesta su otvorena u 7 časova, ali na njima nema mnogo gužve, jer većinsko srpsko stanovništvo bojkotuje izbore. Od deset kandidata, koliko je prijavljenih za gradonačelnike, samo jedan dolazi iz srpske zajednice, a reč je o Slađani Pantović, kandidatkinji za predsednicu opštine Zvečan, koja je jutros glasala u pratnji policije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani Severne Mitrovice o lokalnim izborima na severu Kosova

Izvor: VOA, 23.Apr.2023

Nekoliko Srba u Severnoj Mitrovici i Albanka - koja je glasala - komentarišu današnje loklane izbore u četiri opštine na severu Kosova.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.