IZBORI NA KOSOVU Srpska lista proglasila pobedu u svim opštinama, Vučić čestitao

Izvor: Blic, 22.Okt.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI NA KOSOVU Srpska lista proglasila pobedu u svim opštinama, Vučić čestitao

Srpska lista proglasila je večeras pobedu na lokalnim izborima u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je im je pobedu.

Vučić se javio telefonom u Izborni štab Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici i čestitao im pobedu, a slušali su ga preko spikerfona pristalice i okupljeni građani.

Ranije večeras je saopšteno da je lider Srpske liste i kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Goran Rakić, prema informacijama iz Izbornog štaba te liste, odneo je pobedu na današnjim lokalnim izborima, javlja TV Most.

Prema aktuelnim preliminarnim rezultatima koje su objavili, Rakić je ubedljivo pobedio u trci za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice. Konferencija za štampu, na kojoj će Srpska lista saopštiti rezultate, biće, kako je najavljeno, održana oko 21 čas.

Ujedno, Izborni štab Srpske liste saopštio je da je ubedljivu pobedu za gradonačelnika Zvečana odneo Vučina Janković.

Prema podatcima Izbornоg štaba Srpske liste do 19 sati na biralištima na Kosovu i Metohiji izašlo je u Leposaviću 8015- 45,16 odsto, Kosovskoj Mitrovici 8397 -38,52 odsto, Zubinom Potoku 3947- 40,49 odsto, Zvečanu 4305 -47,47 odsto, Gračanici 8475 -40,05 odsto, Štrpcu 7684 -55,76 odsto, Klokotu 2366- 63,23 odsto, a u Partešu je glasalo 2650 osoba sa pravom glasa ili 56,46 odsto,Ranilugu 3080 -55,22odsto, Novom Brdu 5300 -53,82 odsto.

Prethodno je TV Klan Kosova objavila rezultate lokalnih izbora na osnovu analize izlaznosti i glasanja instituta "Gani Bobi", pa su naveli da ni u jednoj opštini na Kosovu, uključujući i sedam najvećih, nema pobednika u prvom krugu glasanja na današnjim lokalnim izborima za gradonačelnike, a da u drugi krug glasanja prema ovim rezultatima, u Prištini idu kandidati Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova.

U Uroševcu u drugi krug glasanja idu kandidati Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova, dok se u Đakovici takmiče kandidati Alijanse za budućnost Kosova i Alternative, nove stranke Mimoze Kusari Ljilje.

U Mitrovici u drugi krug izbora idu kandidati Alijanse za novo Kosovo i Demokratske partije Kosova, dok se u Prizrenu takmiče kandidati Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova.

U Gnjilanima u drugi krug idu Demokratski savez Kosova i Samoopredelenje, dok je najneizvesnija situacija u Peći gde kandidati Demokratskog saveza Kosova, odnosno Alijanse za budućnost Kosova mogu pobediti već u prvom krugu glasanja.

Na izborima je danas učestvovao 91 politički subjekt, od toga jedna koalicija, 35 političkih stranaka, 30 građanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima takmičio se 7.091 kandidat, od toga 204 kandidata za gradonačelnike 38 opština na Kosovu, odnosno 6.887 kandiidata za odbornike u opštinama.

Izbore posmatra oko 32.000 domaćih i stranih posmatrača.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srpska proglasila pobedu u svim opštinama sa srpskom većinom, Vučić čestitao

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2017

Srpska lista proglasila je večeras pobedu na lokalnim izborima u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je im je pobedu...Vučić se javio telefonom u Izborni štab Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici i čestitao im pobedu, a slušali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.