IZA SNAJPERA I SUZAVCA KRIJE KATASTROFALNE UČINKE NJEGOVE IMAGINARNE VLASTI: Kurti spreman da izazove incidente na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 20:01

IZA SNAJPERA I SUZAVCA KRIJE KATASTROFALNE UČINKE NJEGOVE IMAGINARNE VLASTI: Kurti spreman da izazove incidente na KiM

Samo zahvaljujući odgovornim, mirnim i staloženim reakcijama srpskog naroda, danas nema incidenata na prelazima

Osvedočeni ekstremista Aljbin Kurti ponovo je danas potvrdio da je spreman da za šaku glasova na predstojećim izborima, izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije, izjavio je večeras direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković povodom poruke Kurtija da je Beograd odbio razgovore u Briselu.

- Jedini odgovorni za krizu na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << severu Kosova i Metohije jeste Kurti koji je do nje doveo svojim jednostranim akcijama i kršenjem Briselskog sporazuma, a sve sa ciljem da pred lokalne izbore, iza snajpera i suzavca sakrije katastrofalne učinke svoje vlasti, a u koje se ubraja i preko 100 incidenata i napada na Srbe od početka godine - naglasio je Petković u saopštenju.

Dodao je da samo zahvaljujući odgovornim, mirnim i staloženim reakcijama srpskog naroda, danas nema incidenata na prelazima, jer, kako je naveo, Kurtijevi specijalci čine sve da agresora predstave kao žrtvu.

- Međutim, spremnost na dijalog se ne pokazuje dugim cevima, snajperima i oklopnim vozilima. Zato njegove današnje poruke da je Beograd odbio razgovore u Briselu predstavljaju brutalni falsifikat i izvrtanje činjenica - dodaje direktor Kancelarije za KiM.

Kurti je, kako ističe Petković, imao više šansi da u okviru dijaloga o temi slobode kretanja pregovara, uključujući i sastanak u Briselu 8. septembra, ali je svaki put od dogovora bežao, a sada bi da nametne jednostrana rešenja kao polazni okvir za pregovore.

- Umesto da poštuje sporazum, Priština je godinu dana pre roka jednostrano ukinula važenje statusno neutralnih KS tablica, a sve sa ciljem da izazove incidente i napad na srpski narod i Beograd. Beograd je uvek isticao da je spreman za dijalog i razgovor, ali razgovor ne može da se odvija dok traje ogoljena primena sile specijalnih jedinica ROSU na severu KiM i dok Priština zabranjuje i skida srpske registarske tablice, gazeći i iskrivljeno tumačeći delove sporazuma - kaže Petković.

Koliko je Kurti posvećen dijalogu, kako je istakao, najbolje je pokazao u proteklim danima, kada je naredio da se hapse ljudi koji su isticali simbole Zajednice srpskih opština i branili Briselski sporazum.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Kurtijevi specijalci čine sve da agresora predstave kao žrtvu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2021

PRIŠTINA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u privremenoj Vladi Srbije Petar Petković izjavio je da je osvjedočeni ekstremista Aljbin Kurti ponovo danas potvrdio da je spreman da za šaku glasova na predstojećim izborima izazove ozbiljne incidente na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.