Holandija - izbori od kojih strepi Evropa i bizarna biračka mesta

Izvor: B92, 15.Mar.2017, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija - izbori od kojih strepi Evropa i bizarna biračka mesta

Sve pogledi Evrope trenutno su upereni u izbore u Holandiji, a osim ishoda samih izbora, veliku pažnju privlače i neka krajnje bizarna glasačka mesta.

Glasači tako na usluzi imaju drajv-in opciju u Zuidplasu, mogu da glasaju i na vrhu A’dam kule u Amsterdamu, a biračko mesto postoji i na nenaseljenom ostrvu Markermeer, do kojeg je moguće stići brodom. Vožnja traje tri i po sata.

Najmanje biračko mesti nalazi se u jednoj sobi porodične kuće u selu Marle, južno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Cvolea, koje je u upotrebi još od 1948. godine, piše portal dutchnews.nl.

Rezultati će pokazati da li će u Evropa zaista preovladati desnica, s obzirom na nedavni Bregzit i pobedu Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima.

Izbori u Holandiji takođe prethode ključnim izborima u Nemačkoj i Francuskoj.

Čak i da ne pobedi, političke debate Gerta Vildersa – holandskoig političara, osnivača i lidera Partije za slobodu, u vezi sa pitanjima imigracije i identiteta svakako su ostavile veliki utisak na javnost, piše Njujork tajms.

Vilders je najpoznatiji po svojoj kritici islama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Drajv-in glasačko mesto i biralište na nenaseljenom ostrvu

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2017

Svi pogledi Evrope trenutno su upereni u izbore u Holandiji, a osim ishoda samih izbora, veliku pažnju privlače i neka krajnje bizarna glasačka mesta...Glasači tako na usluzi imaju drajv-in opciju u Zuidplasu, mogu da glasaju i na vrhu A’dam kule u Amsterdamu, a biračko mesto postoji i na nenaseljenom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.