Hodžaj: Mitrovica strateški grad za stabilnost Balkana

Izvor: RTS, 30.Dec.2016, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Mitrovica strateški grad za stabilnost Balkana

Ako postoji grad od kojeg zavisi stabilnost Balkana, onda je to Mitrovica, smatra kosovski ministar Enver Hodžaj.
Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je Mitrovica strateški grad od kojeg zavisi stabilnost Balkana.

Hodžaj je u intervjuu za KTV rekao da će njegova stranka PDK povratiti većinu u opštinama koje je izgubila na prethodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima i okrivio gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija (AKR) za izgradnju zida u Severnoj Mitrovici.
"Povratićemo većinu gradova. Mitrovica će biti jedna od naših pobeda. Svi smo videli da kad gradonačelnik dolazi iz manje stranke, završimo sa zidovima koje oni ne vide", rekao je Hodžaj.
Dodao je da ne želi da razgovara sa ljudima iz lokalne vlade.
"Mitrovica je strateški grad. Apelujem na ljude da shvate njen značaj. Ako postoji grad od kojeg zavisi stabilnost Balkana, onda je to Mitrovica," rekao je Hodžaj.
Smatra da zid u Severnoj Mitrovici mora da bude srušen jer nije deo sporazuma Beograda i Prištine.
Hodžaj je ocenio i da su nedavni postupci Srpske liste nakon konsultacija sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem neprihvatljivi.
"Srpska lista je instrument Beograda na Kosovu. Oni ne predstavljaju interese srpske zajednice na Kosovu", tvrdi Hodžaj.
Povodom smene Ljubomira Marića sa mesta ministra za lokalnu samoupravu i administraciju u kosovskoj vladi, Hodžaj je ocenio da je taj potez bio ispravan zbog njegovih postupaka i da se Marić ne može vratiti na to mesto.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.