Gradonačelnik Tihuane proglasio humanitarnu krizu

Izvor: B92, 24.Nov.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Tihuane proglasio humanitarnu krizu

Gradonačelnik Tihuane Huan Manuel Gastelum proglasio je stanje humanitarne krize zbog sve većeg broja migranata koji su stigli u taj grad na granici sa SAD.

On je takođe od Ujedinjenih nacija zatražio pomoć kako bi grad mogao da se izbori sa oko 5.000 migranata iz centralne Amerike, prenosi AP.

Većina migranata smeštena je u improvizovane smeštaje, u sportskim kompleksima, a pomažu im gradski zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i volonteri.

Gradonačelnik je takođe kritikovao meksičku vladu da ne shvata ozbiljno pretnju američkog predsednika Donalda trampa da će zastvoriti granicu ako vlada SAD proceni da je Meksiko izgubio "kontrolu" nad situacijom u Tihuani.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gradonačelnik Tihuane proglasio stanje humanitarne krize

Izvor: RTS, 24.Nov.2018

U Meksiku je gradonačelnik pograničnog grada Tihuane proglasio stanje humanitarne krize zbog sve većeg broja migranata, koji su tamo stigli iz zemalja Centralne Amerike. On je od Ujedinjenih nacija zatražio pomoć kako bi taj grad mogao da se izbori sa oko 5.000 migranata. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.