Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2020, 21:28

Gosti treće debate: Rešenje za zagađenje vazduha u Nišu prelazak na gas i niže cene grejanja

Tomislav Pavlović iz Pokreta "Metla", Nikola Marinković iz SPAS-a i Olivera Đorđević iz POKS-a bili su učesnici treće predizborne debate koje su organizovale Južne vesti. Osim Marinkovića koji je i ranije bio na političkoj sceni, Pavlović i Đorđevićeva prvi put učestvuju na izborima, a kažu da im cilj da Niš vode novi ljudi sa novim idejama. Svi su bili saglasni da je Srbiji potreban novi izborni sistem, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i veće subvencije i ulaganje u IT sferu koja bi mladima omogućila ostanak u ovom gradu na jugu Srbije.

Pavlović je mišljenja da su niške ulice uske jer su projektovane onda kada su se njima kretali fijakeri, zbog čega dolazi do zagušenja saobraćaja i većih oštećenja. Kao rešenje navodi planske dokumente kojime bi se uradila rekonstrukcija i proširenje.

Osnovni problem Niša, prema Marinkovićevim rečima, jeste nedostatak podzemnog katastra koji je osnovni uslov za rešavanje infrastrukturnih problema. Smatra da nedostaje koordinacija republičkih i lokalnih preduzeća.

I predstavnica POKS-a Olivera Đorđević smatra da je za rešavanje komunalnih i infrastrukturnih problema važno planiranje, kao i nabavka mašina za čišćenje koje bi redovno obilazile i periferiju, a ne sređivale samo uži centar grada.

Svi gosti saglasili su se da je za zagađenje vazduha problem sistem grejanja, a kao rešenje naveli su prelazak na gas, smanjenje cene centralnog grejanja čime bi se i privatna domaćinstva prebacila sa grejanja na čvrsto gorivo, ali i smanjenje saobraćaja iz centra grada.

Sutra u 18 sati gostovaće predstavnici Narodnog bloka, Zavetnika i Tolerancije za Niš.

U 20 sati svoje viđenje izbora predstaviće dva bojkotaša - Dragan Stojadinović iz Narodne stranke i Dejan Sklizović iz Komunista Srbije.

Debate “Do izborne ćutnje glasno o problemima Niša” emitovaće se uživo na Fejsbuk stranici Južnih vesti, biće dostupne i na Jutjub kanalu i sajtu Južnih vesti, a gledaoci će moći preko Fejsbuka i Tvitera da postave pitanje i kandidatuju još lokalnih tema.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.