Goran Knežević: Buduću Vladu Srbije činiće i nestranački ljudi

Izvor: Večernje novosti, 02.Apr.2014, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Knežević: Buduću Vladu Srbije činiće i nestranački ljudi

POSLE formiranja najboljeg i najstručnijeg tima koji će da vodi Vladu Srbije trebalo bi da se raspišu i vanredni izbori u Vojvodini.To je izjavio za „Novosti“ Goran Knežević, potpredsednik SNS koji očekuje da se već u subotu, na sednici predsedništva njegove stranke, odrede potezi koji će dovesti do brzog formiranja vlade.* S kim ćete u koaliciju?- SNS je dobila apsolutnu podršku građana za sprovođenje svog programa. Ta podrška podrazumeva i ogromnu odgovornost. Od ove Vlade se očekuju rezultati, a ne demagogija i prazne priče. Zato je u ovom trenutku program važniji od koalicija.* Ko je bliži savezu sa SNS - Dačić ili Tadić? Za šta biste vi lično glasali?- Zbog realizacije našeg programa, u izvršnu vlast moraju da uđu najbolji bez obzira na njihovu pripadnost i političke boje. Ovo je poslednja šansa za Srbiju i ne smemo da je prokockamo.ODLUKE PRED PREDSEDNIŠTVOM *KAKVA su vam očekivanja od subotnje sednice Predsedništva SNS?- Očekujem da analiziramo rezultate izbora, razmenimo mišljenja i predložimo odluke koje će doprineti boljem i kvalitetnijem životu naših građana.* Zašto insistirate i na pokrajinskim izborima?- Zato što je režim u Vojvodini izgubio svaki legitimitet. Doneli su Statut i Zakon o nadležnostima koji su u suprotnosti sa najvišim pravnim aktom Srbije, a Zakon o finansiranju nije ni u tragovima. Na svim izborima u poslednjih godinu i po dana, i lokalnim i za izbor poslanika, SNS je ubedljivo pobeđivao DS, a na upravo održanim republičkim imali smo devet puta više glasova od Đilasove i Pajtićeve stranke.* Je li vam cilj da na ovom talasu popularnosti objedinite vlast na svim nivoima?- Cilj nam je da poboljšamo život ljudi koji nam ukazuju poverenje. Ako uzmemo u obzir katastrofalnu ekonomsku situaciju u Vojvodini, ne ulazeći u funkcionisanje Razvojne banke i Fonda za kapitalna ulaganja, jasno je da je vreme da Bojan Pajtić i DS prekinu da se brinu o građanima koji žive u Vojvodini.* Imate li većinu za rušenje pokrajinske vlasti DS? Hoćete li se osloniti na NDS ako im zauzvrat ponudite partnerstvo u republici?- SNS nikoga ne ruši. Na osnovu rezultata upravo završenih izbora i rezultata rada Vlade Vojvodine tražimo što hitnije izbore. To nema nikakve veze sa pregovorima oko formiranja buduće izvršne vlasti na republičkom nivou.* Očekujete li da Pajtić sam podnese ostavku? - Svaki odgovoran čovek, a naročito političar koji drži do sebe i svog ugleda, a razmišlja o građanima u čije ime vrši vlast, posle svih ovih rezultata bi se povukao i prepustio vođenje javnih poslova sposobnijima i vrednijima.* I kada bi najranije moglo da se glasa u Vojvodini?- Što pre to bolje. Vladu Srbije čekaju obimne i teške reforme i što pre se slični potezi preduzmu i u pokrajini, pre ćemo videti svetlo na kraju tunela.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Neophodni pokrajinski izbori

Izvor: B92, 03.Apr.2014, 00:37

Beograd -- Potpredsednik SNS Goran Knežević ocenio da je vlast u Vojvodini izgubila legitimitet i naglasio da bi najbolje rešenje bilo da se raspišu pokrajinski izbori..."Vladu Srbije čekaju obimne i teške reforme i što pre se slični potezi preduzmu i u pokrajini, pre ćemo videti svetlo na kraju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.