Glasaće se i na Kosovu?

Izvor: B92, 04.Feb.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasaće se i na Kosovu?

Priština -- Kosovskim Srbima će biti dozvoljeno da glasaju na srpskim parlamentarnim izborima 16. marta, a za njihovo sprovođenje biće zadužena Misija OEBS-a, piše Zeri.

Ovaj prištinski dnevnik se poziva na neimenovanog visokog zvaničnika Vlade Srbije u ostavci koji kaže da su počeli razgovori o organizaciji izbora i da se sada razgovara o tome u kojim će kosovskim opštinama biti organizovani.

Predstavnici zvanične Prištine nisu protiv učešća Srba na izborima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer im to omogućava dvojno državljanstvo, ali su protiv održavanja tih izbora na teritoriji Kosova.

Prema tom zvaničniku Srbije, najdiskutabilnije pitanje je gde će se prebrojavati glasovi, na teritoriji Kosova ili van njega, i kako će izgledati glasački listići.

"Ostaje da se dogovorimo o prebrojavanju glasova, gde će ono biti, na Kosovu ili van njega. Razgovara se i o predizbornoj kampanji, da li će je biti ili ne. Što se tiče glasačkih listića, razgovara se o tome kako će izgledati oni koji će se koristiti na Kosovu. Jedan model je da na njima bude napisano 'srpska dijaspora'" , rekao je taj funkcioner i dodaje da je predlog za taj model dala Evropska unija.

Po njegovim rečima, taj predlog je dat kako bi se postigao dogovor da Priština popusti u vezi s održavanjem srpskih izbora na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpski izbori na Kosovu zapeli kod listića i brojanja?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2014

Kosovskim Srbima će biti dozvoljeno da glasaju na srpskim parlamentarnim izborima 16. marta, a za njihovo sprovođenje biće zadužena Misija OEBS-a na Kosovu, piše danas prištinski dnevnik Zeri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.