Gervala: Na KiM neće biti aprilskih izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 09:43

Gervala: Na KiM neće biti aprilskih izbora

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija, Donika Gervala, tvrdi da je međunarodnoj zajednici postalo jasno da aprilski izbori u Srbiji, kako navodi, neće biti održani na Kosovu kao što je to bilo ranije.

"Aprilski izbori po automatizmu, kojim su održani u prošlosti, neće biti održani. Neće ih biti, mi smo to jasno stavili do znanja i međunarodnoj zajednici", rekla je Gervala u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << intervjuu ATV-u.

Ona je podsetila da referendum o izmenama Ustava Srbije u januaru nije održan na KiM, prenosi Kosovo onlajn.

"Videli smo da je to pokušaj Beograda da naruši suverenitet naše zemlje, pokušavajući da stvoriti utisak da je Kosovo neka vrsta aneksa Srbije. Mi nismo aneks, mi smo nezavisna i suverena država", smatra Gervala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.