Garčević: Pobjeda Milatovića očekivana, slijedi faza neizvjesnosti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Apr.2023, 07:28

Garčević: Pobjeda Milatovića očekivana, slijedi faza neizvjesnosti

Pobjeda Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima je očekivana, ali Crna Gora ulazi u fazu neizvjesnosti, ocijenio je za Radio Slobodna Evropa Vesko Garčević, profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu u Bostonu. Birači u Crnoj Gori su 2. aprila za novog predsjednika izabrali Jakova Milatovića (36). Dosadašnji predsjednik Milo Đukanović (61) na vlasti je bio 32 godine – dvije i po godine duže od njegove Demokratske partije socijalista, koja je smijenjena 2020. Đukanović je zaslužan...
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Ako padne Milo, Crna Gora će Srbiji i Rusiji da ljubi skute“: Đukanovića dokrajčio sopstveni narativ i delovanje

Izvor: Danas, 03.Apr.2023

Kada sam pre tri godine u intervjuu pitao aktivistu Kolju Krstića šta bi opozicija u Srbiji mogla da nauči od one u Crnoj Gori koja je srušila Mila Đukanovića i Demokratsku partiju socijalista odgovorio mi je da bi sa takvim zaključcima sačekao.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.