Izvor: RTS, 25.Apr.2021, 18:01

Fon Kramon: U Prištini se žale na mešanje Beograda, a Kurti glasa u Albaniji

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je na svom Tviter profilu da je iskoristio svoje pravo kao "nosilac dvojnog državljanstva" i da je glasao na parlamentarnim izborima u Albaniji, dok je evroposlanica i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon njegov potez nazvala "neprihvatljivim".
Kurti je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tviteru napisao da "danas sunce sija u Albaniji, dok ljudi glasaju na parlamentarnim izborima". "Kako imam dvojno državljanstvo, iskoristio sam svoje pravo da glasam, i pozivam sve da masovno glasaju. Kao premijer, povećaću i pojačaću saradnju sa pobednicima na izborima, ko god to bio", napisao je Kurti.

Na njegovu objavu na Tviteru reagovala je poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo te institucije Fon Kramon.
"Ne mogu da razumem o čemu se ovde radi. S jedne strane, svi se na Kosovu žale na mešanje Srbije ili njenog predsednika Aleksandra Vučića, ali s druge strane vidimo da kosovski  premijer čak glasa u Albaniji. Nije prihvatljivo. Bar ne za mene", prokomentarisala je Kramon na Tviteru.
Petković: Kurtijevo učešće na izborima korak u realizaciji velikoalbanske ideje"Ko god je do sada imao dileme u pogledu planova Aljbina Kurtija o formiranju 'velike Albanije', danas je mogao da se uveri kako Kurti pred očima kompletne međunarodne javnosti pokazuje da je njegov prvi, jedini i osnovni cilj formiranje ove opasne tvorevine koja direktno potkopava mir i stabilnost na području Zapadnog Balkana", kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
Navodi da Kurtijevo učešće na izborima u Albaniji i poruke koje je odatle poslao, samo su korak dalje u realizaciji njegove velikoalbanske ideje.
"Zbog toga današnje Kurtijeve reči i gest treba da alarmiraju kompletnu međunarodnu javnost koja takvim idejama jednom zauvek treba da stane na put", kaže između ostalog Petković.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PACKE IZ BRISELA PRIŠTINI "Žalite se na mešanje Srbije i Vučića na Kosovu, a Kurti glasa na izborima u Albaniji?!"

Izvor: Blic, 25.Apr.2021

Specijalni izvestilac Evropskog Parlamenta za tzv Kosovo, Viola fon Kramon, ocenila je danas kao neprihvatljivo to što je kosovski premijer Aljbin Kurti glasao na parlamentarnim izborima u Albaniji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.