Izvor: HotSport.rs, 10.Mar.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS: Skupština zakazana za 18. mart, otežana borba oko Kosova

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja FS Srbije kojom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

Pre svega, zaključeno je da je o izborima u Sudijskoj i Trenerskoj organizaciji potrebno obaviti  razgovori na nivou regionalnih saveza i da se posle toga zakažu izbori na nivou FSS.
Jedna od tema bila je i situacija koja prethodi sednici Kongresa UEFA, zakazanoj za 3. maj 2016. u Budimpešti, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << jer postoje najave da će se tom prilikom razmatrati o prijemu takozvanog ‘FK Kosova’ u UEFA.
– FS Srbije se od 2012. godine svim legalnim pravnim sredstvima u međunarodnim okvirima snažno protivi i bori protiv ideje da se ovo pitanje uopšte nađe pred članovima najvažnijih tela. Na tom putu, podršku smo uvek imali od najviših rukovodstava UEFA i FIFA – stoji u saopštenju FSS.
FSS je podsetio da je samoproklamovana država Kosovo već primljena u organizacije košarke, rukometa, tenisa, atletike, plivanja i drugih sportova i za je zbog toga ova borba još teža.
Takođe, na dnevnom redu su bila i pitanja u vezi sa suđenjem. Usvojen je Pravilnik o sudijama i suđenju, kao i Odluka o dopuni Odluke o verifikaciji Liste stručnih posmatrača suđenja treće grupe na utakmicama Srpske lige. Članovi Odbora za hitna pitanja analizirali su i usvojili Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o radu Arbitražnog suda.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.