Džonson pozvao na jedinstvo u oblastima gde su laburisti izgubili

Izvor: B92, 14.Dec.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson pozvao na jedinstvo u oblastima gde su laburisti izgubili

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je na jedinstvo tokom turneje po područjima gde je Laburistička stranka izgubila na vanrednim parlamentarnim izborima.

Vladajuća Konzervativna stranka osvojila je 365 od 650 mesta u parlamentu, odnosno 48 mesta više, zahvaljujući porazu laburista koji decenijama vladaju u pojedinim oblastima Velike Britanije.

Među tim oblastima je Daram na severu Engleske, nekadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "uporište" bivšeg laburističkog premijera Tonija Blera.

Džonson je posetio to područje i meštanima rekao da je svestan da su mnogi želeli da prekinu tradiciju i zahvalio na poverenju.

Britanski premijer je ponovo obećao da će Velika Britanija izaći iz članstva u Evropskoj uniji (EU) 31. januara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džonson pozvao na jedinstvo u oblastima gde su laburisti izgubili

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2019

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je danas na jedinstvo tokom turneje po područjima gde je Laburistička stranka izgubila na vanrednim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji...Vladajuća Konzervativna stranka osvojila je 365 od 650 mesta u parlamentu, odnosno 48 mesta više, zahvaljujući...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.