Dve odborničke liste DSS-a u Šapcu

Izvor: Politika, 18.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve odborničke liste DSS-a u Šapcu

Gradski odbor utvrdio spisak odbornika u kojem nema predsednika Gorana Maletića, koji je potom GIK-u predao svoju listu i ona je prihvaćena

Šabac – Sastav lokalnog parlamenta u Šapcu rešavaće se ponovo na sudu. Razlog: dve suprotstavljene odborničke liste DSS-a. Jednu, sa pečatom Izvršnog odbora Glavnog odbora DSS-a, donela je ovlašćeni predlagač stranke Olivera Perišić, a drugu predsednik Gradskog odbora u Šapcu Goran Maletić.

Gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izborna komisija potvrdila je preksinoć mandate Maletićeve liste, na šta je nezadovoljna strana juče uložila žalbu Okružnom sudu u Šapcu.Koalicija DSS-NS osvojila je na lokalnim izborima sedam odborničkih mesta (DSS pet, NS dva).

– Na sednici Gradskog odbora, koja je održana 12. juna, većinom glasova odlučeno je da naši odbornici budu Dejan Jovanović, Dragana Žabaljac, Jovica Mijailović, Vladimir Pavlović i Danica Arsenović. Lista koju je predložio Goran Maletić nije dobila podršku. Sutradan je Olivera Perišić utvrđeni spisak odbornika predala GIK-u – kaže za „Politiku"poslanik DSS-a iz Šapca Zoran Nikolić, ističući da je Olivera Perišić, koja je advokat i član GIK-a ispred DSS-a, ovlašćena od predsednika stranke da preduzima sve pravne radnje u izbornom postupku i da je to praksa u svim odborima DSS-a u Srbiji.

Goran Maletić je u međuvremenu GIK-u predao svoju listu na kojoj je stajao samo pečat Gradskog odbora.Pored Maletića, na „konkurentskoj"listi DSS-a nalaze se još tri lekara – Mladen Đerić, Aleksandar Pavlović i Milomir Maksimović, kao i doskorašnji direktor gimnazije Mirko Nagl. Maletić ne osporava da je njegova lista na sednici Gradskog odbora ostala u manjini.

– Moja je dužnost da postupam po Zakonu o lokalnoj samoupravi i da za odbornike predložim ljude koji su na izborima imali najbolje rezultate – ističe Maletić, koji je inačedirektor šabačke bolnice.

Odluku GIK-a poslanik Zoran Nikolić tumači kao „grubo mešanje Valentine Lovrin-Jevtić u unutarpartijske stvari DSS-a, i to ne kao predsednice komisije, već člana DS”.

– Komisija je morala da prihvati jednu listu, a opredelili smo se za onu koja je imala pečat Gradskog odbora i na kojoj se Goran Maletić nalazio na prvom mestu. Tu je sud, pa neka dokazuju koja je strana u pravu – kaže za „Politiku" Valentina Lovrin-Jevtić.

Inače, pet odbornika DSS-a ne može da ugrozi novi saziv gradske skupštine, jer je za njeno konstituisanje potrebno tri četvrtine odbornika.

Miroljub Mijušković

[objavljeno: 19/06/2008]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Predali dve odborničke liste

Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2008, 13:37

ŠABAC - Izbori u Šapcu od samog početka praćeni su skandalima i sudskim odlukama, ali i posle trećih ponovljenih na tri biračka mesta, usledila je nova epizoda, koja će po svoj prilici takođe završiti na sudu. Ovoga puta akter je DSS iz čije stranke su u roku od dva dana Opštinskoj izbornoj...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.