Predali dve odborničke liste

Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predali dve odborničke liste

ŠABAC - Izbori u Šapcu od samog početka praćeni su skandalima i sudskim odlukama, ali i posle trećih ponovljenih na tri biračka mesta, usledila je nova epizoda, koja će po svoj prilici takođe završiti na sudu. Ovoga puta akter je DSS iz čije stranke su u roku od dva dana Opštinskoj izbornoj komisiji stigle dve odborničke liste sa različitim imenima.

- Prvu listu sa pet odbornika DSS, koliko su osvojili na lokalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izborima, u petak je donela Olivera Perišić. Na tom spisku su Dejan Jovanović, Dragana Žablajac, Jovica Mijailović, Vladimir Pavlović i Danica Arsenović, sa pečatom Okružnog odbora DSS, a bez pečata Izvršnog odbora glavnog odbora DSS. Sutradan listu je predao dr Goran Maletić, predsednik gradskog odbora sa listom na kojoj su on, Mladen Đerić, Mirko Nagl, Aleksandar Pavlović i Milomir Maksimović, sa pečatom Gradskog odbora. U subotu uveče lista Perišićeve overena je i pečatom Izvršnog odbora Glavnog odbora DSS. Opštinska izborna komisija odlučuje da listu koju je doneo dr Maletić prizna kao važeću - kaže Valentina Lovrin, predsednik Opštinske izborne komisije.

Zoran Nikolić, član Izvršnog odbora DSS i narodni poslanik, kaže da je jedina ovlašćena da preda odborničku listu Olivera Perišić i da je Opštinska izborna komisija donela nezakonitu odluku zbog čega su podneli žalbu Okružnom sudu.

- Izboru odbornika prethodila je sednica Gradskog odbora na kojoj je utvrđena lista kandidata za odbornike. Maletić nije bio na toj listi, pa je mimo stranačkog dogovora i pravila o izborima predao listu na kojoj su četiri lekara, a na čelu on. Šabac je jedini grad u Srbiji u kojem je Opštinska izborna komisija prihvatila listu od neovlašćenog lica, što je direktno mešanje u stranačke odnose. Stranka će preduzeti mere u vezi ovog slučaja - kaže Nikolić. Goran Maletić kaže da na sednici Gradskog odbora nije prošao kao kandidat, niti bilo ko od onih koje je on predložio, jer se u tok sednice umešao Zoran Nikolić.

- Meni i ne treba odluka Gradskog odbora. Moja je dužnost da postupam po Zakonu o lokalnoj samoupravi i ja sam po članu 34. ovlašćen da to uradim. Izabrao sam kvalitetne ljude na odborničku listu jer su na izborima imali najbolje rezultate. Tu su četiri lekara i jedan profesor, a na drugoj listi trgovci, zemljoradnici i šalterski službenici. Nisam hteo da dozvolim preglasavanje u stranci jer ako dozvolimo da kvalitetni ljudi budu diskriminisani preglasavanjem onda to može da se desi i Vojislavu Koštunici - objasnio je Maletić.

Po gradu se prepričava da je dr Goran Maletić sklonio pečat Gradskog odbora iz prostorija stranke i da se nije odvajao od njega sve dok nije predao listu u kojoj je obezbedio sebi mesto odbornika, a možda i gradonačelnika, ako DSS sklopi savez sa radikalima, socijalistima i dva člana SPO.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.