Drugi dan parlamentarnih izbora u Italiji, Berluskoni drugi (FOTO)

Izvor: S media, 25.Feb.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan parlamentarnih izbora u Italiji, Berluskoni drugi (FOTO)

U Italiji će danas biti nastavljeni parlamentarni izbori, u okviru kojih 50 miliona Italijana bira 630 poslanika i 315 senatora u oba doma parlamenta.

Birališta će drugog dana glasanja biti otvorena od šest do 14 časova.

U izbornoj trci učestvuju stranke i koalicije četiri kandidata - komičar Bepe Grilo, milijarder sa prvostepenom presudom za utaju poreza Silvio Berluskoni, levičarski politički apartčik koji se ne razume u ekonomiju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Pjer Luiđi Berzani i konzervativni profesor ekonomije koji se ne razume u politiku i dosadašnji premijer Mario Monti.

Prema rezultatima anketa sprovedenim uoči glasanja, u vođstvu je Berzanijeva koalicija sa oko 35 odsto, zatim sledi Berluskonijeva koalicija desnog centra sa 28 posto, Grilov Pokret pet zvezdica sa 18 i Montijeva grupacija sa oko 15 odsto podrške.



Jučerašnji, prvi dan glasanja, protekao je mirno, izuzev incidenta koji se dogodio kada su se tri feministkinje u toplesu bacile na bivšeg premijera Berluskonija kada je došao da glasa na biralištu u Milanu.

Na leđima im je bilo ispisano "Basta Berluskoni (Dosta Berluskoni)", a demonstrantkinje su ubrzo uhapšene.

Glavno pitanje koje će se rešiti na ovim izborima, koji bi mogli da oblikuju budućnost jedne od najvećih evropskih privreda, jeste da li će Italija zadržati kurs bolnih ekonomskih reformi ili će će se vratiti staroj navici rasipništva i inertnosti, piše agencija Frans pres.

Tok izbora u Italiji budno motre ostale zemlje Evropske unije i investitori, jer bi odluke koje se na njima donesu mogle da imaju veliki uticaj na to da li Evropa može odlučno da ugasi plamen finansijske krize koji se njom širi.

(Tanjug)

Foto:AP\Beta/Antonio Calanni,

Spada, Lapreše
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.