Drevs: Nećemo dozvoliti nerede

Izvor: B92, 21.Mar.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drevs: Nećemo dozvoliti nerede

Priština -- Komandant Kfora Erhard Drevs rekao je da se neće dozvoliti pogoršanje bezbednosne situacije na severu Kosova ukoliko i tu budu izbori Srbije 6. maja.

Kako piše "Koha ditore", Drevs je u utorak u Kačaniku izrazio uverenje da će međunarodni mehanizmi na Kosovu i kosovska vlada uspeti da prebrode svaku moguću situaciju ako budu održani izbori na severu.

On je rekao da će Euleks, UNMIK >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i OEBS učiniti sve da ne dođe do pogoršanja bezbednosnog stanja.

Drevs je izrazio uverenje da će i vlada u Prištini "delovati vrlo odmereno i odgovorno".

Visoki zvaničnici Vlade Kosova najavili su da će održavanje srpskih izbora 6. maja sprečiti i silom, ako je potrebno. Beograd je najavio da će se, povodom održavanja izbora na Kosovu, obratiti UNMIK-u, a od međunarodne zajednice tražiti da reaguje na pretnje Prištine.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.