Dolar pod pritiskom ususret izborima u SAD-u

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Nov.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolar pod pritiskom ususret izborima u SAD-u

LONDON - Tečaj dolara u ponedjeljak je skliznuo prema košarici drugih vodećih svjetskih valuta jer su se investitori odlučili za dobitonosne prodaje pred ovotjedne izbore za američki Kongres.

Dolarov indeks, koji pokazue vrijednost američke prema drugih šest vodećih svjetskih valuta, jutros je oslabio blagih 0,1 posto u odnosu na zatvaranje u petak, skliznuvši na 96,39 bodova. Drži se tako nadomak najviših razina u 16 mjeseci koje je u jednom trenutku dosegnuo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u prošlotjednom trgovanju.

Eurom se u takvim okolnostima jutros trgovalo po 1,1378 dolara, što znači da mu je cijena skliznula blagih 0,1 posto prema dolaru u usporedbi sa zatvaranjem tržišta u petak.

Britanska funta jutros je stajala 1,3001 dolara te je bila u plusu oko 0,3 posto u usporedbi sa završetkom trgovanja u petak. Tečaj američke valute ostao je, pak, više-manje nepromijenjen prema japanskoj, na 113,23 jena.

U fokusu tržišta su izbori za američki Kongres koji se održavaju u utorak. Ankete pokazuju da demokrati imaju velike šanse da preuzmu kontrolu nad Zastupničkim domom, dok će Trumpovi republikanci vjerojatno zadržati većinu u Senatu.

Od najnovijih se pokazatelja ističu podaci o zapošljavanju u Sjedinjenim Državama, objavljeni u petak, prema kojima je otvoreno 250 tisuća novih radnih mjesta u listopadu, dvostruku više nego u mjesecu ranije i više nego što su očekivala tržišta.

Važan je podatak i da su prosječne plaće po satu u SAD-u u listopadu na godišnjoj razini porasle za 3,1 posto, što je njihov najveći rast u proteklih devet i pol godina. U ponedjeljak su u takvim okonostima porasli prinosi na 10-godišnje američke državne obveznice na 3,2 posto.

Snažni američki podaci ponovno su tako u prvi plan investitora doveli razlike u snazi američkog gospodarstva u odnosu na druge globalne konkurente, ponajprije Europu.
Pogledaj vesti o: Izbori,   London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Dolar oslabio prema košarici valuta, investitori oprezni zbog američkih izbora

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Nov.2018, 17:38

LONDON - Tečaj dolara skliznuo je u utorak na međunarodnim tržištima prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, a trguje se oprezno jer investitori zbog daljnjih smjernica čekaju rezultate izbora za američki Kongres...Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke prema drugih...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.