Dodik: Vratili smo dostojanstvo Srpskoj

Izvor: Blic, 22.Mar.2010, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Vratili smo dostojanstvo Srpskoj

Bijeljina - Izbori koji će biti održani u oktobru mnogo su važniji za RS nego za SNSD. U parlamentarnom smislu, ostaćemo najjača politička stranka u RS, iako nas ovi iz međunarodne zajednice žele spustiti na 40 odsto, izjavio je predsednik SNSD-a, aktuelni premijer RS Milorad Dodik na jučerašnjem sastanku sa aktivistima i članovima ove političke stranke u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bijeljini.

Milorad Dodik je naglasio da je najveći rezultat četvorogodišnje vladavine ove stranke to što je vratila dostojanstvo Republici Srpskoj i njenim građanima.

- U inostranstvu ljudi s ovih prostora mi zahvaljuju što sada mogu slobodno da kažu da su iz RS i da su Srbi. Republika Srpska je po Dejtonu strana u pregovorima i svim razgovorima o važnim pitanjima u BiH i samo tako može i ostati - istakao je Dodik. On je naglasio da će BiH najverovatnije tokom leta dobiti bezvizni režim, jer su ispunjena ukupno 174 neophodna uslova za to.

Govoreći o ekonomskim kretanjima u RS, Dodik je rekao da je u vreme svetske ekonomske krize najvažnije zadržati plate na sadašnjem nivou i amortizovati socijalni pritisak.

- Od privatizacije „Telekoma" i Rafinerije obezbeđeno je milijardu i 270 miliona maraka za razvojne programe. Još imamo na raspolaganju oko 500 miliona maraka tih sredstava. Za podsticaje u poljoprivredi svake godine izdvajamo po 80 miliona maraka. U oblasti socijalne politike imamo najviše problema, jer su neke neodgovorne institucije proizvele ogroman priliv novih penzionera. Malverzacijama moramo stati na put, razdvojiti prava iz radnog odnosa i privilegije, a borcima iz NOR-a ćemo vratiti penzije na raniji nivo.

Premijer Dodik je izjavio da je u Bijeljini u međuvremenu rekonstruisan put do Rače.

Premijer RS se osvrnuo i na posetu delegacije BiH Slovačkoj, koju je trebalo da predvodi ministar bezbednosti Sadik Ahmetović, a koja je u petak iznenada otkazana.

- Očigledno je da je stvar ozbiljna čim je jedna evropska zemlja našla za shodno da taj događaj u vezi sa ministrom smatra razlogom odgađanja sastanka - rekao je Dodik.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.