Đurišić: Organizacija Srbija 21 izlazi na izbore

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurišić: Organizacija "Srbija 21" izlazi na izbore

Srbija 21 – Centar za buduću Srbiju saopštio je da će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, te da je borba kroz institucije jedino što je primereno Srbiji.
"Učešće na izborima i borba su jedini način da promenimo vlast Aleksandra Vučića", rekao je Marko Đurišić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz "Srbije 21".

Kaže da su se borili "možda i u težim uslovima nego što su bili danas" i da su uspeli da se izbore s tim tokom devedesetih, a da sada žele da iskoriste svoje iskustvo za modernu i evropsku Srbiju.
Naglašava da žele da naprave jak građanski politički pokret koji će smeniti Aleksandra Vučića.
Đurišić je rekao da je "Srbija 21" u proteklom periodu obavila razgovore u više od 100 gradova i opština širom Srbije, te da je, kako je naglasio, nedvosmislen zaključak svih tih razgovora da je jedini pravi način za promenu vlasti Aleksandra Vučića i sistema SNS-a kroz institucuje i na izborima.
"Naša pozicija u odnosu na vlast je svakako opoziciona, ali ono što mi zaista želimo da budemo jeste istinska alternativa vladajućem režimu", naveo je Đurišić.
Rekao je da će se u nedelju dogovoriti oko načina nastupa na izborima, kao i da će razgovarati o tome ko će biti nosioci na listama na predstojećim izborima.
Prema njegovim rečima, optužbe da su oni "Vučićeva opozicija" govore o tome da oni koji optužuju nemaju nikakve nove ideje.
On je takođe rekao da "Srbija 21" zna kako je moguće promeniti vlast, a da je početak tog procesa ujedinjenje svih demokratskih snaga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.