Srbija 21 izlazi na izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2020, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija 21 izlazi na izbore

Centar za buduću Srbiju - Srbija 21 učestvovaće na parlamentarnim i lokalnim izborima u aprilu, objavio je danas Marko Đurišić.

On je na konferenciji za novinare rekao da su kao grupa ljudi sa velikim političkim iskustvom razgovarali sa predstavnicima političkih grupa iz više od 100 gradova u Srbiji na koji način treba da se bore protiv "režima Aleksandra Vučića".

Đurišić je najavio da će u nedelju imati sastanak sa ljudima iz lokalnih sredina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o tome ko će biti na listi i sa kim treba praviti koalicije.

Borba kroz izbore jedina je primerena Srbiji 21. veka, rekao je Đurišić i dodao da izborni uslovi nisu dobri, ali da je jedini način da se vlast promeni učešće u institucijama i borba.

On je naglasio da ne žele više da budu samo opozicija, već i alternativa, ali da je cilj da naprave pokret koji će smeniti Vučića na izborima 2022. godine.

"Borili smo se i u situaciji kada je bilo teže nego danas po pitanju sloboda", istakao je Đurišić.

On je novinarima rekao da više nije član Socijaldemokratske stranke i da ga bole optužbe da je Srbija 21 "Vučićev projekat" i da te optužbe govore više o onima koji ih iznose.

Konferenciji je prisustvovala i poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić protiv koje se vodi postupak isključenja iz DS, koja je rekla da oni žele da se obrate ljudima koji nemaju za koga da glasaju.

"Legitimno je da druge političke organizacije bojkot smatraju legitimnim, ali mi znamo da se institucije ne poklanjaju", istakla je Čomić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đurišić potvrdio pisanje "Blica": Organizacija "Srbija 21" izlazi na izbore

Izvor: Blic, 27.Feb.2020

"Srbija 21" - Centar za buduću Srbiju, saopštio je danas da će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, kao i da je borba kroz institucije jedino što je primereno Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.