Đorđe Stanković pozvao Milića i opozicionare na zajedničku listu i referendum protiv niške vlasti

Izvor: JužneVesti.com, 29.Feb.2024, 15:16

Đorđe Stanković pozvao Milića i opozicionare na zajedničku listu i referendum protiv niške vlasti

Ujedinjena lista opozicije imala bi šansu da pobedi na predstojećim lokalnim izborima u Nišu, smatra Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije. Poziva na ujedinjenje Tamaru Milenković Kerković, Dragana Milića i druge koji, kako naglašava, nisu sarađivali sa SNS-om.

Jedini način da stranke koje su trenutno na vlasti u Nišu izgube lokalne izbore ove godine jeste da na drugoj strani bude ujedinjena opozicija, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa ljudima i strankama koje do sada nisu potpisivale podršku Aleksandru Vučiću, niti sarađivale sa Srpskom naprednom strankom, ističe Stanković.

Postigli smo jako dobar rezultat kao “Srbija protiv nasilja” u decembru i smatram da možemo taj rezultat još da poboljšamo. Verujem da imamo veći potencijal. To ćemo uraditi tako što ćemo pozvati sve relevantne političke činioce da nam se priključe. To, naravno, podrazumeva da se pozovu politički faktori poput Tamare Milenković Kerković, Miloša Boškovića, Dragana Milića… U toj atmosferi može doći do referendumske koncepcije koja će pobediti ovu vlast - navodi on.

Jedinstvena lista opozicije sprečila bi zbunjivanje građana, dodaje dalje i podseća da su se neke stranke nakon izbora 17. decembra pridružile naprednjacima.

Imamo političke stranke koje se pridružuju vlasti, poput stranke Zavetnici i delova stranke MI - glas naroda. Zato mislim da je važno imati neku vrstu monolitnog saveza, koji građane neće zbunjivati i gde će svi biti na jednoj strani. Pozivam da se tako nešto i desi. Verujem da će 1996. godina moći ponovo da se desi u Nišu - kaže Stanković.

Navodi da izbor eventualnog kandidata za gradonačelnika još uvek nije tema u krugovima niške opozicije.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.