Đorđe Milićević o izborima na Kosovu: Odluka o dokumentima je SKANDALOZNA, pokušavaju da IZBRIŠU SRPSKU LISTU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđe Milićević o izborima na Kosovu: "Odluka o dokumentima je SKANDALOZNA, pokušavaju da IZBRIŠU SRPSKU LISTU!"

Poslanik SPS-s Đorđe Milićević ocenio je odluku privremenih prištinskih institucija da se na izbore može izaći samo sa dokumentima lažne države Kosovo skandaloznom.

Ðorđe Milićević je dodao i da je to još jedan u nizu pokušaja da se zastraše Srbi, kao i pokušaj da se Srpska lista izbriše sa političke scene.

Milićević je na konferenciji za štampu u Skupštini Srbiji kazao da Socijalistička partija Srbije pruža punu podršku Srpskoj listi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i poziva sve građane na Kosovu i Metohiji da na predstojećim izborima glasaju za tu listu.

- Ovo je za nas pitanje opstanka i niko ne može na podeli i posvađa Srbe na KiM. Ohrabrujuća je spremnost onih koji žive na KiM, a smatraju Srbiju svojom državom, da se bore za budućnost i za opstanak na tim prostorima - kazao je Milićević.

Istakao je da je odluka pokrajinske izborne komisije pokazuje da ima za cilj da zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji, da predstavlja još jedan dodatni pritisak, odraz nemoći i pokušaj da izbršu Srpsku listu sa političke scene što je nemoguće i što neće proći.

Izrazio je očekivanje da će međunarodne organizacije i EU brzo reagovati.

- Oni koji su doneli pravila, danas ih upravo krše. Nije nama čudno što ta odluka dolazi od albanskih partija, čudno je da ovu odluku podržavaju oni koji govore da su predstavnici Srba i to je ono što je loše - kazao je poslanik SPS-a.

Kada je reč o stavu opozicije da bojkotuju izbore na KiM, Milićević je kazao da oni to obrazlažu navodnom nemogućnošću da promovišu program i ideje.

Kaže da se tu ne radi o programu i idejama, koji su već dobro poznati građanima, već da je to upravo i razlog, jer niko ne bi prihvatio da stane na njihovu listu za naredne izbore i podrži njihov program i ideje.

- Oni imaju samo jedan cilj, a to je bojkot, jer je to jedini način da pobegnu od političkog kraha koji bi doživeli na predstojećim izborima - istakao je Milićević.

Đorđe Milićević, predsednik poslaničke grupe Socijalisička partija Srbije komentarisao je i rad i izjave Sulejmana Ugljanina.

- Suljeman Uglanjin apsolutno nema podršku vladajuće koalicije, niti bilo koje političke stranke unutar vladajuće koalicije za sve svoje aktivnosti i za sve ono što želi da učuni u narednom vremenskom periodu. Mnogo puta do sada sam to ponovio, ovde u parlamentu, valjda je interes svih nas narodnih poslanika koji imamo poverenje, imamo legitimitet građana, da branimo i štitimo interese naše države, da štitimo nacionalne i državne interese i teritorijlani integritet i suverenitet naše države - istakao je Milićević.

- Sada imamo na drugoj strani jedan vrhunac političkog ludila, pre svega od strane tzv. "prištinskih vlasti", ali nažalost i jedan deo opozicije koji nije u sali već duže vreme isto priča kao i  tzv. "prištinske vlasti", isto imamo to tužakanje naše države u inostranstvu od strane tog dela opozicije. Lično mislim i stav poslaničke grupe SPS-a je da to veoma štetno deluje na interese Srbije, naročito u trenutku kada se rešavaju ključna pitanja, pitanja koja su od nacionalnog i državnog interesa za Srbiju.

Milićević je istakao da je tragikomično da Sulejman Ugljanin koji je od 2000. godine pa do 2016. godine aktivno učestvovao u političkom životu Srbije, obavljjući značajne državne funkcije, a i u aktuelnom skupštinskom sazivu njegova stranka ima poslanički mandat, danas govori o nekakvoj okupaciji Sandžaka od strane Srbije i traži rešavanje statusa "Sandžaka".

- Da se podsetimo, gospodin Ugljanin je bio narodni poslanik više saziva Narodne skupštine i ministar u dve Vlade, koje su se zalagale za teritorijalnu celovitost i državni integritet Republike Srbije. Sve vreme dok je bio ministar zadužen za regionalni razvoj, od 2008. do 2014. godine, dok je upravljao Кancelarijom za nedovoljno razvijena područja i bio član upravnog odbora Fonda za razvoj Republike Srbije govorio je da je Srbija "naša zemlja". Danas razotkriva svoje pravo lice zaboravljajući da je Raška oblast bila srce srednjevekovne srpske države - kaže Milićević.

- Кao što je prošle godine pozvao Bedžeta Pacolija takozvanog ministra spoljnih poslova samoproglašene države Кosovo da u svojstvu "zamenika premijera i ministra spoljnih poslova (tzv.) Republike Кosovo" prisustvuje sednici Nacionalnog veća bošnjaka i na taj način javno priznao tu samoproglašenu državu tako sada ide još dalje u kršenju zakona i ustava države Srbije prozivajući međunarodnu zajednicu što ne štiti "Sandžak" od Srbije.

Milićević smatra da Ugljanin na ovaj način pokušava da destabilizuje situaciju u Raškoj oblasti, izmišljajući probleme.

- Svesni smo da gospodin Ugljanin koji u vreme obavljanja visokih funkcija u državi Srbiji nikada nije postavljao pitanje "Sandžaka", sada u stvari želi medijsku pažnju zarad sticanja političkih poena. Ne mislimo da mu treba posvećivati preteranu pažnju, jer on to i želi, on želi medijsku pažnju, želi senzacionalizam, ali postoje neke granice koje je gospodin Ugljanin davno prekoračio. Da li nadležni organi i dalje treba da tolerišu ovakvo ponašanje, ili konačno treba na adekvatan način da odreaguju? - zaključio je Milićević.

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.