Đilas: Izbor Tadića garantuje sigurnu budućnost

Izvor: Studio B, 16.Maj.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Izbor Tadića garantuje sigurnu budućnost

Gradonačelnik Beograda i zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas kaže da su najvažniji izbori za predsednika Srbije i da je zbog toga važno da građani na njih masovno izađu, odaberu sigurnu budućnost i glasaju za Borisa Tadića.

Njegova pobeda garancija je da će Srbija u narednim godinama da se razvija, postepeno da izlazi iz ekonomske krize, a građani da žive bolje, poručio je Đilas u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << intervjuu za današnje "Novosti".

Prema njegovim rečima, posle 20. maja, u kratkom roku bi trebalo da se formira najšira moguća vladajuća koalicija od svih istinskih proevropskih snaga i da se formira nova vlada. "Građani su jasno poručili da ne žele neizvesnost i eksperimente već sigurnost, bolji život i izlazak iz krize. Zahtevaju efikasniju i hrabriju Vladu, radom prethodne nisu u potpunosti zadovoljni. Ali, jasno su rekli da u opozicionim strankama, pre svega u SNS, ne vide mogućnost za promene nabolje", kazao je Đilas.

On je rekao da smatra da mesto premijera pripada najjačoj stranci u Vladi. "To je potpuno prirodno. I sam Dačić (Ivica, lider SPS) je rekao da mu je ministarstvo policije najvažnije. Mora prvo da se oformi snažan tim, a premijera ćemo zajednički da izaberemo. Ako nemamo dobar tim, ne vredi nam ni da ga Murinjo vodi", kazao je Đilas.

Prema njegovim rečima, nema funkcionisanja institucija ako nema normalne saradnje između vlade i šefa države."To je osnov za sigurnost i stabilnost u narednim godinama. Boris Tadić je krov političke konstrukcije Srbije. Vlade mogu da se menjaju, rekonstruišu, ali predsednik je čvrstina i sigurnost državne politike i garant stabilnosti. Tadić je garant da se nacionalnim interesima neće trgovati. Predsednik je stub države", rekao je Đilas.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.