Demokratija na delu pozvala Osmani da razmotri odlaganje izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 12:18

"Demokratija na delu" pozvala Osmani da razmotri odlaganje izbora

Koalicija nevladinih organizacija za posmatranje izbora Demokratija na delu ocenila je danas da je insistiranje na održavanju izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije u sadašnjim okolnostima netaktično i pozvala predsednicu privremenih prištinskih institucija Vjosu Osmani da započne konsultacije sa relevantnim akterima kako bi se ti izbori odložili.

Kako ističu u saopštenju, zbog trenutnih okolnosti postoji nedostatak sigurnosti za članove izborne komisije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedostatak kandidata iz srpske zajednice u izbornom procesu, kao i da je mala verovatnoća učešća građana na izborima, prenosim Kosovo onlajn.

Ocenjuju da je više nego evidentno da Centralna izborna komisija (CIK) smatra da je gotovo nemoguće sprovesti relevantne izborne radnje za redovno i normalno održavanje ovih izbora.

Kako su naveli u saopštenju, CIK tako nešto nije uspeo da uradi čak ni uz pomoć policije i dodaju da je na osnovu ove situacije, teško poverovati da je moguće garantovati bezbednost stotinama ljudi koji ce biti angažovani u izbornim štabovima na dan izbora ili građanima koji imaju pravo glasa i koji će izaći na izbore,

Organizacija ukazuje da je jedan od glavnih principa izbora slobodno glasanje, a da sprovođenje procedura uz pomoć brojnih bezbednosnih snaga, uz direktnu pretnju po živote nadležnih za izbore, ali i građana i kandidata, protivreči takvom principu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nevladine organizacije sa KiM pozvale Osmani da razmotri odlaganje izbora

Izvor: Blic, 08.Dec.2022

Koalicija nevladinih organizacija za posmatranje izbora "Demokratija na delu" ocenila je danas da je insistiranje na održavanju izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije u sadašnjim okolnostima netaktično, i pozvala predsednicu privremenih prištinskih institucija Vjosu Osmani da započne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.