Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020, 07:14

Danas ponovljeni izbori u školi u Beočinu, opštini u kojoj su socijalisti pobedili naprednjake

Izbori za Skupštinu Opštine Beočin, na biračkom mestu broj 4, koje se nalazi u OŠ "Jovan Grčić Milenko", biće ponovljeni danas.

Ova odluka je doneta zato što je Upravni sud poništio obaveštenje Opštinske izborne komisije u Beočinu o prigovoru na rezultate na ovom izbornom mestu.

Situacija je u Beočinu vrlo tesna otkako je više glasova od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Srpske napredne stranke na lokalu uzela Socijalistička partija Srbije. Članovi i kandidati SPS ukazali su nedavno da je vrši ogroman pritisak na članove opštinske izborne komisije, a koje sprovode upravo članovi SNS, ugroženi ogromnom mogučnošću da će izgubiti lokalnu vlast u ovoj opštini.

Sami izbori su protekli u atmosferi nasilja i straha, nedavno je izjavio član opštinske izborne komisije iz reda socijalista Sekula Petrović i naveo primere ove teze.

"Sa sednica OIK izlazili smo iz zgrade Skupštine gde nas je čekalo po 30, 50 ljudi. Tu se u pojedinim momentima pretilo nekim Andrejem, a ja poznajem samo jednog Andreja. Bilo je na biračkim mestima ljudi koje po prvi put vidimo u našoj sredini, koji su primenjivali fizičku silu prema biračima, bilo je sprečavanja izlaska na biračko mesto", rekao je on i dodao da su zvali policiju, ali da su policijsku pratnju dobili samo u slučaju prenošenja glasačkih listića.

Priču na koju ukazuju članovi SPS, koji su osvojili najviše glasova u Beočinu, čitajte OVDE.

Glasačka mesta otvorena su od sedam sati do 20 časova u OŠ "Jovan Grčić Milenko".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovljeni izbori u školi u Beočinu odloženi za narednu subotu

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020

Izbori za Skupštinu Opštine Beočin, na biračkom mestu broj 4, koje se nalazi u OŠ "Jovan Grčić Milenko", ranije najavljeni za danas, odloženi su za narednu subotu...Ovo je za 021 potvrdila predsednica Opštinske izborne komisije Jelena Drobnjak. Informacija o odlaganju glasanja javno nije objavljena...Odluka...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.