DUNCOVOJ ZABRANJENA KANDIDATURA! Putinov najozbiljniji protivkandidat ipak ne ulazi u izbornu trku

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2023, 22:47

DUNCOVOJ ZABRANJENA KANDIDATURA! Putinov najozbiljniji protivkandidat ipak ne ulazi u izbornu trku

Duncova se zalagala za prestanak rata u Ukrajini

Bivšoj televizijskoj novinarki Ekatarini Duncovoj onemogućeno je da se kandiduje protiv ruskog predsednika Vladimira Putina na izborima idućeg marta zbog "grešaka" u prijavi za kandidaturu, objavio je njen predizborni štab na platformi Telegram.

Do odluke je došlo svega tri dana nakon što je 40-godišnja Duncova podnela prijavu pri izbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komisiji da bude registrovana kao kandidatkinja. Nameravala se kandidovati s programom koji uključuje okončanje rata u Ukrajini i oslobađanje političkih zatvorenika.

Snimka koju je objavio ruski televizijski kanal prikazuje sastanak centralne izborne komisije, na kojem su svi članovi glasali da se Duncovoj ne dozvoli kandidatura. Trenutno gašenje Duncovine predizborne kampanje će Putinovi kritičari iskoristiti kao dokaz da on neće tolerisati nikakvu stvarnu opoziciju na prvim predsedničkim izborima otkako je započeo rat u Ukrajini.

Kritičari izbore smatraju lažnim procesom sa samo jednim mogućim ishodom. Kremlj tvrdi da će Putin pobediti jer uživa iskrenu podršku širom društva, koja prema anketama iznosi oko 80 posto.

Rukovodilac izborne komisije Ela Pamfilova uputila je reči utjehe Duncovoj.

- Mlada ste žena, sve je pred vama. Svaki minus se uvek može pretvoriti u plus. Svako iskustvo je ipak iskustvo - rekla je Pamfilova.

Kada je Duncova prošlog meseca rekla da se želi kandidovati, komentatori su je različito opisivali kao ludu, hrabru ili kao deo plana koji je osmislio Kremlj kako bi izgledalo da Putin ima konkurenciju.

- Svaka zdrava osoba koja poduzima ovaj korak bojala bi se - ali strah ne sme pobediti - rekla je Duncova za Rojters u intervjuu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.