DANAS BITI ILI NE BITI ZA EDIJA RAMU: Da li će Ljuljzim Baši srušiti albanskom premijera na današnjim izborima?

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 09:23

DANAS "BITI ILI NE BITI" ZA EDIJA RAMU: Da li će Ljuljzim Baši "srušiti" albanskom premijera na današnjim izborima?

U Albaniji se danas održavaju parlamentarni izbori

  na kojima će 3,6 miliona birača, uključujući i veliki broj iseljenika birati 140 poslanika među kanidatima 12 političkih stranaka.

Albanci će na izborima odlučiti da li će dati poverenje opciji Edija Rame premijera u poslednja dva mandata ili lideru opozicije Ljuljzimu Baši.

Na izborima u Albaniji prvi put učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i jedna albanska stranka sa Kosova - pokret "Samoopredjeljenje" Aljbina Kurtija.

Kampanja je donela retoriku međusobnog optuživanja glavnih rivala - Rame i Baše. Mediji su svakodnevno izveštavali o stranačkim skupovima, a najveću pažnju javnosti izazvalo je ubistvo jedne i ranjavanje pet osoba, u obračunu rivalskih socijalista i demokrata.

Ma ko da pobedi na izborima u Albaniji, čekaće ga iste obaveze. Tokom pandemije virusa korona u Albaniji je zabeležen pad bruto nacionalog proizvoda od 3,3 odsto, ali je privreda zemlje pretrpela i veliku štetu zbog razornog zemljotresa pre dve godine.

Prema zvaničnim podacima, nezaposlenost u Albaniji se procenjuje na 15 odsto, ali dodatni problem predstavlja činjenica da je čak trećina mladih bez posla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.