Čiplić raspisuje nove izbore za Bošnjački nacionalni savet

Izvor: Blic, 10.Dec.2010, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiplić raspisuje nove izbore za Bošnjački nacionalni savet

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić će, nakon obavljenih konsultacija, doneti odluku o raspisivanju izbora za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, saopštilo je večeras Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da se danas navršava šest meseci od dana kada je Centralna izborna komisija proglasila konačne rezultate izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, a da Nacionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << savet bošnjačke nacionalne manjine i dalje nije konstituisan, niti je mogao da održava sednice tom periodu.

Zato su se, u skladu sa članom 40 Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, stekli uslovi da se raspišu novi izbori za ovaj nacionalni savet.

U saopštenju se podseća na niz aktivnosti koji su činjeme kako bi se pevzišla situacija sa formiranjem Bošnjačkog nacionalnog saveta, kao i da do toga nije došlo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.