Nova skupština menjaće Ustav Srbije

Izvor: B92, 02.Mar.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova skupština menjaće Ustav Srbije

Novi Sad -- Lider LSV Nenad Čanak izjavio da će republički izbori biti posebno značajni zbog toga što će se u mandatu tog novog skupštinskog saziva menjati Ustav Srbije.

Ukoliko Srbija želi da ubrza proces evropskih integracija hitno mora da menja svoj najviši pravni akt, rekao je on u intervjuu nedeljnom broju novosadskog “Dnevnika”.

“Nemoguće je sa Ustavom, koji je toliko udaljen od stvarnosti i političke realnosti, ući u Evropsku uniju”, istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čanak i ocenio da se ne može govoriti o Ustavu koji se “ne poštuje u nizu svojih delova a istovremeno očekivati da se poštuju vrlo striktna pravila EU”.

Čanak je uveren u to da će Ustav biti promenjen i da će “novi Ustav na dugi rok odrediti položaj Vojvodine”, pa je zato, kako je naveo, “od presudnog značaja da ideja vojvodjanske autonomije i njenog ustavnog definisanja budu adekvatno zastupljeni u Skupštini Srbije”.

On je rekao da ne očekuje to da ustavni položaj Vojvodine bude “prepisan iz programa LSV” ali je dodao da bez podrške te stranke neće biti moguće ostvariti dvotrećinsku većinu u Skupštini Srbije, neophodnu za donošenje novog Ustava.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak: Nova Skupština menjaće Ustav Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2014

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će republički izbori 16. marta biti posebno značajni zbog toga što će se, prema njegovom mišljenju, u mandatu tog novog skupštinskog saziva menjati Ustav Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.