CRTA: Domaći posmatrači da prate rad GIK

Izvor: Blic, 08.Feb.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRTA: Domaći posmatrači da prate rad GIK

Organizacije CRTA, CeSID i YUCOM pozvale su danas Gradsku izbornu komisiju da omogući njihovim predstavnicima da prate njen rad.

U saopštenju CRTA podseća da GIK nije dostavila ovlašćenja ni njima, ni CeSID-u, iako je, kažu, konstatovala da su ispunili uslove za posmatrače.

Istovremeno, CRTA navodi da GIK još nije stavila na dnevni red prijavu YUKOM-a i Građana na straži za posmatranje rada izbornih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organa.

U tom smislu CRTA poziva GIK da u najkraćem roku omogući domaćim posmatračima prisustvo sednicama ovog organa radi praćanje njegovog rada.

GIK je od 14. januara do danas održala 16 sednica i domaći posmatrači nisu bili u mogućnosti da prate ni jednu od ovih sednica, navodi CRTA, te tvrdi da se time narušava transparentnost izbornog procesa.

U saopštenju podsećaju da je obezbeđivanje uslova za nestranačko posmatranje izbora obaveza koju je Srbija preuzela kao članica OEBS-a i potpisnica Kopenhaškog dokumenta

Oni podsećaju da je Republička izborna komisija tokom prethodnih parlamentarnih i predsedničkih izbora domaćim posmatračima u najkraćem roku izdavala ovlašćenje za praćenje rada ovog organa što je doprinelo transparentnosti celokupnog izbornog procesa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poziv GIK-u da omogući domaćim posmatračima da prate rad Komisije

Izvor: RTS, 08.Feb.2018

Organizacije CRTA, Cesid i Jukom pozvale su Gradsku izbornu komisiju da omogući njihovim predstavnicima da prate njen rad. . CRTA u saopštenju podseća da GIK nije dostavio ovlašćenja ni njima, ni Cesidu, iako je, kažu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.