Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK Kosova objavila konačne rezultate izbora za gradonačelnike

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate izbora za drugi krug glasanja za gradonačelnike 18 opština na Kosovu.

Prethodno je CIK prihvatio odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke o ponavljanju drugog kruga izbora za gradonačelnika Istoka.

Prema tim rezultatima Alijansa za budućnost Kosova (ABK) je u drugom krugu izbora za gradonačelnike osvojila najveći broj glasova i dobila pet mesta gradonačelnika.

Iza ABK po >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << broju dobijenih glasova je Demokratska partija Kosova kojoj su pripala četiri mesta gradonačelnika.

Po tri gradonačelnika imaće pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, a po jednog Alijansa novo Kosovo i Incijativa za Kosovo, kao i Građanska incijativa.

Prema izveštajima CIK-a u drugom krugu izbora za 19 gradonačelnika opština Kosova glasalo je 516.00 građana sa pravom glasa, odnosno 38,1 odsto upisanih birača.

Pravo glasa na izborima je imalo 1.350.613 građana Kosova, koji će glasati na 614 glasačkih centara sa 1.777 glasačkih mesta.

Izbore je pratilo više od 12.000 posmatrača iz svih političkih subjekata koji učestvuju na izborima, nevladinih organizacija, ambasada akreditovanih na Kosovu, kao i posmatrači Misije za posmatranje izbora Evropske unije.

Nakon objavljivanja konačnih rezultata nezadovoljne stranke u roku od 24 časa imaju pravo žalbe Izbornom panelu za žalbe i predstavke, koji ima 72 sata da odluči o žalbama.

U drugostepenom postupku moguća je žalba i Vrhovnom sudu Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

CIK Kosova objavila konačne rezultate izbora za gradonačelnike

Izvor: Beta, 29.Nov.2017

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate izbora za drugi krug glasanja za gradonačelnike 18 opština na Kosovu.Prethodno je CIK prihvatio odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke o ponavljanju drugog kruga izbora za gradonačelnika Istoka.Prema tim rezultatima Alijansa...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.