Borko Stefanović:Izbori u samo mesec dana - uvod u totalnu diktaturu

Izvor: RadioCity.rs, 01.Mar.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Stefanović:"Izbori u samo mesec dana - uvod u totalnu diktaturu"

Posle najave Predsednice Skupštine Srbije, Maje Gojković, da će izbore za šefa države raspisati sutra, a da će biti održani 2. aprila, pojedini opozicioni lideri ocenili su da je na ovaj način vlast želela da onemogući na razne načine opozicione kandidate da sakupe neophodnan broj potpisa i kontrolora.

Lider „Levice Srbije“ Borko Stefanović smatra da aktulenom premijeru i predsedničkom kandidatu SNS-a Aleksandru Vučiću odgovara što kraća kampanja, s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da raspolaže velikim novcem i velikim članstvom, oko 750 hiljada. To je prema rečima Stefanovića jedan od „manevara“ režima kako bi suštinski uništila ne samo opoziciju već i svako kritičko mišljnje.   

„Ovo je uvod u jednu potpuno autokratsku vlast, koja skraćuje sve rokove i tako onemogućava supranike da imaju približno ravnopravan tretman u medijima i na terenu. Na ovaj način Vučić pokušava da pobedi u prvom krugu“, ocenjuje Stefanović.

Neraspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora od strane vlasti Stefanović vidi kao strah Vučića od veće izlaznosti i ujedinjenja opozicije.

„Da su raspisani vanredni parlamentarni izbori opozicija bi se okupila,ako ne na jednu, onda na dve ili tri liste i imali bi potpuno drugačiju sliku u parlamentu sa više opozicionih poslanika, što je Vučić shvatio“, pojašnjava Stefanović.

On dodaje da bi vanredni parlamentarni izbori bitno uvećali izlaznost, što daje veće šanse opoziciji.

Govoreći o podršci, Stefanović kaže da je predsedništvo „Levice Srbije“ donelo jednoglasnu odluku da pozove građane, simpatizere i članove, da po svom izboru glasaju za Sašu Jankovića ili Vuka Jeremića.

„Smatramo da iako nijedan od ova dva kandidata nema program blizak Levici Srbije, da su svakako obojica bolja od bilo kog režimskog kandidata“, ocenjuje Stefanović.

On smatra da je veoma važno da na predstojećim izborima izađe što veći broj građana.

„To je od ključne važnosti, na taj način možemo da pokušamo da okrnjimo ovu diktaturu, u pokušaju da se Aleksandar Vučić ustoliči kao moderni sultan u Srbiji koji će i formalno o svemu odlučivati u Srbiji“ zaključuje Stefanović. 
 

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Jadranka Joksimović: SNS sutra u Vranju počinje kampanju

Izvor: Blic, 01.Mar.2017

Članica predsedništva Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović izjavila je da SNS sutra u Vranju počinje kampanju podrške svom predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću i poručila da će izborna kampanja biti "kratka, efikasna i otvorena"...- Verujem da će to biti uspešna kampanja, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.