Bogdanović: Održavanje izbora nije kršenje Rezolucije 1244

Izvor: S media, 23.Apr.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Održavanje izbora nije kršenje Rezolucije 1244

Ministar za KiM Goran Bogdanović poručio je danas da će Srbija učiniti sve da se održe predsednički i parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji i dodao da održavanje ovih izbora nikako ne predstavlja kršenje Rezolucije 1244.



Bogdanović je na sastanku sa direktorom odeljenja za Evropu i Latinsku Ameriku pri Kancelariji UN-a za mirovne operacije Peterom Šmicom istakao da je "Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << privržena mirnom načinu rešavanja problema, kompromisu i dijalogu".

Bogdanović: Strahujem da se na Kosovu ne ponovi 17. mart

Drevs nema nameru da se sastane sa Bogdanovićem

Bogdanović: OEBS da pomogne u održavanju izbora na Kosovu

Takođe je ukazao na težak položaj i na probleme sa kojima se danas na Kosovu i Metohiji susreće srpsko stanovništvo.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru Bogdanović je istakao da je za Republiku Srbiju UNMIK legitimni međunarodni priedstavnik na Kosovu i Metohiji i značajan čuvar Rezolucije 1244, saopšteno je iz Ministarstva za KiM.

Kako se ističe, i pored činjenice da je uloga UNMIK-a marginalizovana na Kosovu i Metohiji, za Republiku Srbiju je od izuzetnog značaja saradnja sa UNMIK-om, a posebno poverenje koje ta misija uživa kod srpskog stanovništva.

Šmic i Bogdanović su se složili da je neophodno što pre postići dogovor oko održavanja izbora i učiniti sve kako bi se izbegle tenzije i situacija ne bi dodatno pogoršala.

(Tanjug)

Foto: Beta, arhiv
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Predsednički izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.