Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2019, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bastać: Socijalisti nisu u koaliciji sa Čuvarima starog grada

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je da nije tačno da je Socijalistička partija Srbije u koaliciji na vlasti sa Čuvarima starog grada, grupacijom na čijem je čelu Bastać i koja je pobedila na izborima 2016. godine.

On je tako za list Danas prokomentarisao informaciju iz medija da socijalisti napuštaju vladajuću koaliciju u opštini Stari grad.

"SPS nije u koaliciji sa Čuvarima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << starog grada. Ne postoji ni jedan koalicioni sporazum sa Čuvarima starog grada koji su na vlasti u opštini čiji sam predsednik, pa tako ne postoji ni sa socijalistima", rekao je Bastać.

Upitan ko čini vladajuću koaliciju na opštini Stari grad, Bastać odgovara "slobodno lutajući odbornici".

"Vidite, to niko živ ne zna, toliko je odbornika protekle tri i po godine napustilo partiju i prešlo u neku drugu, ili postalo nezavisno od stranaka, da to više niko ne može da pohvata, pa ni ja", kaže Bastać.

Na pitanje kako je moguće da se to ne zna, Bastać odgovara da, ako on ne zna, onda je valjda jasno koliko je celokupna situacija nejasna.

Na izborima 2016. godine, kao pobednik, u opštinsku skupštinu ušla je lista Demokratska stranka-Čuvari starog grada-Marko Bastać, zatim Srpska napredna stranka, Dosta je bilo-Saša Radulović, Demokratska stranka Srbije-Dveri-Sanda Rašković Ivić i izborna lista Boris Tadić-Čedomir Jovanović-Savez za bolju Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.