Bajden: Ukrajina da se izbori sa korupcijom zbog Rusije

Izvor: Blic, 29.Apr.2015, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Ukrajina da se izbori sa korupcijom zbog Rusije

Američki potpredsednik Džozef Bajden je danas pozvao ukrajinske lidere da angažuju policiju i sudstvo na iskorenjivanju korupcije, koja je veoma raširena u vladi te zemlje.

Bajden je u video poruci upućenoj učesnicima konferencije o pomoći Ukrajini rekao da se Rusija najviše plaši Ukrajine koja ne može da se potkupi ili primora na nešto, prenela je agencija AFP.

On je dodao i da Ukrajina mora da se bori protiv korupcije kako bi građani Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << videli šta je moguće kad jedna zemlja zaista sprovede reforme.

Bajden je apelovao na vladu u Kijevu da primenjuje nove zakone protiv korupcije i pozvao ukrajinske vlasti da usvoje antimonopolske zakone i unaprede izborne zakone, kako bi obezbedili da vlada ima ovlašćenja čak i ako regioni na istoku zemlje dobiju više autonomije.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.