Bajden: Trampovi komentari su opasni i neamerički

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 23:52

Bajden: Trampovi komentari su opasni i neamerički

Džozef Bajden osudio je komentare pretendenta za republikansku kandidaturu na izborima Donalda Trampa o NATO-u i nazvao ih "opasnim" i "neameričkim".

Bajden je oštro zamerio Trampu na komentaru koji je dao proteklog vikenda dovodeći u pitanje volju SAD da pruže podršku zemljama članicama NATO u slučaju da su napadnute, prenosi Rojters.

Predsednik SAD je rekao da je zbog Trampovog komentara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo nužno da Kongres donese dugo odlaganu odluku o usvajanju zahteva da se finansira odbrana Ukrajine od ruske agresije.

"Ulozi za američku nacionalnu bezbednost već su bili visoki i pre nego što je ovaj zakon sinoć usvojen u Senatu. Međutim, poslednjih dana ti ulozi su porasli i to zbog toga što je bivši američki predsednik svetu poslao opasan i šokantan, iskreno govoreći neamerički signal", rekao je Bajden.

Tokom političkog mitinga u Južnoj Karolini u subotu Tramp je rekao da je u razgovoru sa liderom jedne "velike zemlje" o potencijalnom napadu Rusije kritikovao "neredovna" plaćanja i dugovanja zemalja članica NATO, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.